25 Eylül 2024 Çarşamba

'Birlikte direndik birlikte kazanacağız'

Siyasi soykırım operasyonunu toplumu ve siyasi tercihlerine açık bir gözdağı ve tehdit olduğunu kaydeden Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, "Bu baskılar asla bizi yıldıramaz, birlikte direndik birlikte kazanacağız"  dedi. 

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu  Diyarbakır merkezli 21 kentte gerçekleşen  siyasi soykırım operasyonuna ilişkin Sanat Sokakta açıklama yaptı. Basın metnini okuyan DBP Eşbaşkanı Murat Polat, operasyonun sandıkları ve halkın iradesini çalma operasyonu olduğunun altını çizdi.

Polat, şöyle devam etti: "Bu operasyon toplumu ve onun siyasi tercihlerine açık bir gözdağı ve tehdittir. Kaybettikçe saldırganlaşan saldırdıkça kaybeden AKP-MHP iktidarı asla kendisini bekleyen akıbetten kurtulamayacaktır. Avukatlar, sanatçılar, gazeteciler ve hak savunucuları açısından, hukuka aykırı, özgürlük ve güvenlik hakkını ihlal edici uygulamaya son verilerek, derhal serbest bırakılmaları sağlanmalıdır. Yapılan bu haksız ve hukuksuz uygulamaları bir kez daha kınıyoruz. Bu baskılar asla bizi yıldıramaz, birlikte direndik birlikte kazanacağız."