23 Eylül 2024 Pazartesi

'Birleşik mücadele için Baran'laşacağız, Leyla'laşacağız'

Rojava'nın Serêkaniyê kentinde suikast saldırısı sonucu yaşamını yitiren Bayram Namaz için Van'da kurulan taziye çadırına ziyaretler devam ediyor. Ziyarette ESP adına yapılan konuşmada "Birleşik mücadeleyi kendimize düstur ediniyoruz. Onun için Baran'laşacağız, onun için Leyla'laşacağız" denildi.
Rojava'nın Serêkaniyê kentinde faşist Türk devleti tarafından düzenlenen suikast saldırısı sonucu yaşamını yitiren Bayram Namaz (Baran Serhat) için Van'da kurulan taziye çadırına ziyaretler devam ediyor. HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni'nin yanı sıra HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu taziye çadırını ve aileyi ziyaret etti.
 
Taziye çadırının son günü olan bugün de mevlit okundu, anma etkinliği yapıldı. Kürtçe okunan mevlidin ardından Baran Serhat ve Rojava şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu.
 
Anmada HDP adına yapılan konuşmada, "Ortadoğu halklarını birbirine kırdırma planı karşısında Rojava devrimine, enternasyonal devrime güç katmaya giden Baran Serhat yoldaş şehit düştü. Ailesinin ve Kürt halkının başı sağolsun" denildi.
 
Emperyalist ve bölge ulus devletleri tarafından desteklenen IŞİD belasına karşı 21 Mart'ta zafer ilan edildiğine vurgu yapılan konuşmada, "IŞİD barbarlığına karşı verilen mücadelede Baran Serhat gibi çok şehadet yaşandı. Yakın dönemde yaşadığımız cezaevi şahadetlerini ve Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı süren açlık grevleri mücadelesini Baran Serhat'ın şahadetinden ayrı tutamayız. Zafer mutlaka direnen halkların olacaktır. Şehit namirin" diye belirtildi.
 
BİRLEŞİK MÜCADELE İÇİN BARAN'LAŞACAĞIZ LEYLA'LAŞACAĞIZ
 
ESP adına yapılan konuşmada da Baran Serhat'ın devrimci mücadelesine değinildi. Serhat'ın onlarca yıl hapishanede kaldığı, devletin gözaltında kaybetme politikasına karşı mücadele ettiğini kaydeden ESP temsilcisi, "Baran Serhat sosyalist yurtsever çizginin kurucusudur. O, Rojava'yı 21. yüzyılın devrim ve toplum örneği olarak görüyordu. 'Nerede direniş ve devrim varsa biz orada olacağız' diyordu. Hiç amasız, fakatsız mücadele yer aldı. Bugün faşizmin karanlığına karşı direnen Leyla Güven ve yoldaşları gibi Baran Serhat da faşizmin karanlığına düşmüş bir damla bir barandır. Direnişin, ortak yaşamın, geleceğin umudun çizgisidir bu. Birleşik mücadeleyi kendimize düstur ediniyoruz. Onun için Baran'laşacağız, onun için Leyla'laşacağız" dedi. ESP temsilcisi konuşmasını, "Baran Serhat şahsında Ortadoğu halkları ve ailesinin başı sağolsun. Mutlaka kazanacağız. Şehid namirin" sözleriyle sona erdirdi.
 
Bayram Namaz'ın (Baran Serhat) ailesi adına yapılan konuşmada, Baran'ın mücadelesine sahip çıkacaklarına vurgu yapıldı. Ardından yemek verildi.