23 Eylül 2024 Pazartesi

Birleşik Metal-İş, MESS ile 5 işyeri için TİS imzaladı

Birleşik Metal-İş Sendikası, MESS ile Schneider Enerji, Grid Solutıons Enerji, Schneider Elektrik, ABB Power Grids ve Arıtaş Kriyojenik işyerlerinde 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzaladı.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, MESS ile Schneider Enerji, Grid Solutıons Enerji, Schneider Elektrik, ABB Power Grids ve Arıtaş Kriyojenik işyerleri için 19-20 Ekim 2020 tarihlerinde başlayan ve arabulucu süreci de tamamlanıp grev aşamasına gelen toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında MESS'in daveti üzerine 2-3 Şubat 2021 tarihlerinde yeni görüşmeler yaptığını duyurdu.

Birleşik Metal-İş, 5 iş yerinde yaklaşık 2 bin işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri için 2 gün boyunca süren müzakereler sonucu anlaşmaya varılmasıyla 2 yıllık toplu iş sözleşmesinin imzalandığını açıkladı.

Anlaşmaya göre; ücretlerde ilk 6 aylık dönem için net 813 TL ile net 1080 TL arasında değişen tutarlarda zam yapıldı, sosyal haklarda ilk yıl için yüzde 26 oranında zam yapıldı, ikramiye, prim, erzak gibi haklarda iyileştirmeler yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, anlaşmaya varılan işyerlerindeki işçiler de MESS tarafından yapılan Tamamlayıcı Sağlık Sigortasına dahil olduğunu, ayrıca eş ve çocuklar da işverenlerin ödemesi ile sisteme dahil olacağı kaydedildi.