30 Eylül 2024 Pazartesi

Birçok belediye havai fişek kullanmayacaklarını açıkladı

Birçok belediye yaptığı duyurularla havai fişek kullanmayacağını açıkladı.

Sakarya'da havai fişekler ile ilişkili yaşanan iki patlamadan ötürü bazı belediyeler bundan sonra havai fişek kullanmayacaklarını açıkladı.

Ankara, İstanbul, İzmir Büyükşehir Belediyeleri, Bursa'nın Nilüfer Belediyesi, Edirne, Kars, Datça, Ataşehir, Cide bundan sonra etkinliklerinde havai fişek kullanmayacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Kars Belediyesi "Son günlerde yaşanan üzücü olaylar sonucunda aldığımız karar ile, Belediyemizin hiçbir etkinlik ve organizasyonunda #havaifisek kullanmayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz" dedi.

SOYER: ÜRETİMİNDEN GÖSTERİSİNE HER ŞEYİYLE ZARAR VERİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesinin önemli günlerde tüm görkemiyle kutlama yapmayı sürdüreceğini dile getiren Başkan Soyer, "Ancak 5 dakikalık bir gösterinin bize vereceği keyif yüzünden canlıların ölmesine, insanların zehir solumasına, havamızın, suyumuzun ve toprağımızın kirlenmesine müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu. Sakarya’daki havai fişek fabrikasındaki son patlamanın ardından durumun gözden geçirildiğini dile getiren Başkan Soyer, "Üretiminden gösterisine kadar her yanıyla yaşama zarar veren bu eğlence biçiminden İzmir’de derhal uzaklaşılması gerektiğini düşünüyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesinin bundan sonra etkinliklerinde havai fişek kullanmayacağını buradan ilan ediyorum. İzmirli hemşehrilerimin yaşama verdiği kıymeti çok iyi bildiğimden bu konuda benim destekleyeceklerinden şüphe duymuyorum" açıklamasında bulundu.