1 Ekim 2024 Salı

Bir saatlik seminere katılamayan öğretmenlerin 15 saatlik ek ders ücreti kesildi

ikinci dönemin ara tatilinde düzenlenen bir saatlik mesleki eğitim seminerlerine internet üzerinden katılmayan/katılamayan öğretmenlerin 15 saat ek ders ücreti kesildi. Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Kaya, öğretmenlerin mağduriyetinin derhal giderilmesini istedi. 

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı ikinci dönemin ara tatilinde, mesleki eğitim seminerlerine internet üzerinden katılmayan/katılamayan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin kesilmesine ilişkin açıklama yaptı. 

Kaya, "Sendikamıza ulaşan bilgilere göre çok sayıda öğretmen arkadaşımız internet kesintileri, teknik aksamalar, bulundukları yerde internet erişiminin olmaması, hatta eğitimi tamamladıkları halde tamamlamamış gibi göründüklerini ifade ettiler. MEB öğretmenlerden kaynaklanmayan bu sorunlardan dolayı ek dersler ücreti kesintisine gitmemelidir. Kaldı ki bir saatlik uzaktan mesleki eğitime erişememenin sonucu 15 saat ek ders ücreti kesintisi olamaz. MEB'in öğretmen arkadaşlarımızı mağdur etmeden, herhangi bir ücret kesintisine başvurmadan bu sorunu çözmesini bekliyoruz" dedi.