29 Eylül 2024 Pazar

'Bir kez daha irademizi hedef alıyorlar'

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye ile Medya Savunma Alanları'na yönelik soykırım saldırılarını kınayan Dêrik halkı, "İşgalcilere ve ihanetçilere karşı asla diz çökmeyeceğiz" dedi.

Türk devleti'nin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik artan işgal saldırılarına karşı Dêrik'te halklar eylem gerçekleştirdi. Dêrik Özgürlük Meydanı'nda toplanan halk sloganlarla Dicle Kültür ve Sanat Merkezine yürüdü.

Merkez önünde konuşma yapan Dêrik İlçe Meclisi Eş Başkanı Mihemed Ebdurehîm, Lozan Anlaşmasının 100'ncü yılına yaklaştığını hatırlattı. Ebdurehîm, "Bugün de yeni bir planla bir kez daha irademizi hedef alıyorlar" dedi. İşgalci Türk devletinin gerillaya karşı saldırılarında KDP'nin işbirlikçiliğini kınayan Ebdurehîm şunları vurguladı: "Medya Savunma Alanları'na geçmeleri için Türk işgalcilerine koridor açan KDP'nin ihaneti ortadadır."

Ebdurehîm konuşmasının sonunda, "Faşist Türk devleti, halkların kimliğini ve tarihini yok ederek ve suçlar işleyerek varlığını güçlendiriyor" dedi.

Kongra Star Dêrik Koordinasyonu Yürütmesi üyesi Şadiye Yûsif ise, Kuzey ve Doğu Suriye halkının tüm dünyaya işgalcileri yenebileceklerini özellikle DAİŞ'i coğrafi olarak yendikten sonra ispatladığını kaydetti.

Şadiye Yûsif, KDP'nin işgalci Türk devletinin halka yönelik soykırım saldırılarına katılmasını kınayarak, KDP'nin Kürdistan dağlarındaki gerillaya yönelik politikalarına karşı sessiz kalmayacaklarını ifade etti.