22 Eylül 2024 Pazar

Bir günde 3 kadın katledildi, 1 kadın ağır yaralandı

Kadın düşmanı politikalarını sürdüren AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gece yarısı verdiği kararla İstanbul Sözleşmesi'nden çekinilesinden cesaret alan erkekler kadına yönelik her türlü şiddet ve katliama devam ediyor. Bugün, 3 kadın katledildi bir kadın ağır yaralandı. 

Kadına yönelik katliam ve her türlü şiddet sürüyor. Bugün İstanbul'da iki, İzmir'de bir kadın katledilirken, Adıyaman'da ise bir kadın boşanmak istediği erkek tarafından ağır şekilde yaralandı. 

İstanblu'un Beylikdüzü İlçesinde Aslan Yılmaz evli olduğu Semra Yılmaz'ı ateşli silahla katletti. Semra Yılmaz olay yerinde hayatını kaybederken, Aslan Yılmaz gözaltına alındı. 

Avcılar'da Esra Yıldız, yaşadığı evde katledildi. Olayın faili henüz belirlenemezken, Yıldız'ın eşi Nurettin Yıldız'a ait otomobil yanmış halde bulundu.

İZMİR 
Buca ilçesi Kozağaç Mahallesi'nde dün İlkay Ayeş (25) adlı erkek, Sena Altan'ı ağır yaraladı. İlkay Ayeş, saldırının ardından intihar etti. Ağır yaralanan Sena Altan, Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı. Altan, yapılan müdahalelere rağmen bugün yaşamını yitirdi.

ADIYAMAN
Adıyaman'da Mesut E., bir süredir ayrı yaşadığı ve kendisinden boşanmak isteyen Ayten E.'yi sokakta karşılaşınca kendisinden kaçtığı boş arazide ateşli silahla vurarak, ağır yaraladı. Mesut E., daha sonra olay yerinden kaçtı.

Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekibi, Ayten E.'yi ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan Ayten E.'nin sağlık durumunun kritik olduğu belirtildi.