22 Eylül 2024 Pazar

Bir genç daha intihara sürüklendi

İTÜ mezunu ve kampüs içerisindeki İTÜ 1773 Kahve Satış Mekanı'nda çalışan Okan Bayram, intihara sürüklendi. SGDF, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu cinayetin sorumlusu, gençliği geleceksizliğe mahkum eden ve yaşanılmaz bir hayat sunan sömürü düzenidir. İnsanca bir yaşamı ancak örgütlü mücadele ile kurabiliriz" dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uzay Mühendisliği mezunu ve kampüs içerisindeki İTÜ 1773 Kahve Satış Mekanı'nda çalışan Okan Bayram, İTÜ Ayazağa Kampüsü içindeki inşaat alanından atlayarak yaşamına son verdi.

Öğrencilerin tepkileri sonucu yaşananlara dair açıklama yapan İTÜ yönetimi, "Uzay Mühendisliği Bölümü eski öğrencimiz Okan Bayram vefat etmiştir. İTÜ ailesi olarak öğrencimize Allah'tan rahmet, ailesi ve tüm yakınlarına başsağlığı dileriz. Olayla ilgili soruşturmayı yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Okan Bayram'ın intihara sürüklenmesinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu cinayetin sorumlusu, gençliği geleceksizliğe mahkum eden ve yaşanılmaz bir hayat sunan sömürü düzenidir. İnsanca bir yaşamı ancak örgütlü mücadele ile kurabiliriz" dedi.