21 Eylül 2024 Cumartesi

Binevş Kültür Derneği'nde kadınlar Soylu'nun emriyle röntgenlendi

Adana Kadın Platformu, Binevş Kültür ve Sanat Derneği'ne yönelik gözaltı saldırısının ardından Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buyruk'un görevden alınmasına tepki gösterdi. HDP Milletvekili Hatimoğulları, gözaltı saldırısını "röntgencilik" olarak tanımladı, halkların bu sisteme biat etmeyeceğini söyledi.

Binevş Kültür ve Sanat Derneği'ne yönelik operasyonda gözaltına alınan Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buyruk'un görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterildi.

Adana Kadın Platformu tarafından Düş Yolcuları Parkı'nda yapılan eylemde, "Funda Buyruk yalnız değildir", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Kadınlar değil çetelere barikat", "Jin jiyan azadî" sloganları atıldı.

'ZULME DİRENME BİLİNCİMİZ VAR'
Açıklama metnini okuyan avukat Ayşe Zilan, "göle maya çalma" hikayesiyle karşı karşıya olduklarını söyledi, Funda Buyruk'un İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınmasına tepki gösterdi. Zilan, "Onların kökeninde göle çaldıkları zulüm mayası varsa, bizlerin de binlerce yıllık zulme direnme bilinci vardır, bilesiniz" dedi.

'BAKANLIK EMRİ İLE RÖNTGENCİLİK'
HDP Adana Milletvekili Tulay Hatimoğulları da, soruşturmaya konu yapılmaya çalışılan delilin sadece Binevş Kültür ve Sanat Derneği'ne yerleştirilen kamera ve dinleme cihazları olduğunu söyledi, "Bu dosya tarihe İçişleri Bakanlığı'nın emriyle yaptırılmış bir röntgencilik olarak geçecek. Çünkü bir sanat evinde sanatçıların, kadınların üzerini değiştirdiği odalara kameralar yerleştirilmiş" dedi.

'HALKLAR BİAT ETMEYECEK'
Bu operasyonun sadece bir sanat evi ya da HDP'ye değil, aynı zamanda muhalefete yapıldığını dile getiren Hatimoğulları, şunları söyledi: "Muhalefete HDP'nin yanında durmayın, yanarsınız mesajını vermek isteyen bir operasyondur. Bu bir diz çöktürme operasyonudur. Ama Türkiye'deki halklar bu yalanlara ve röntgencilikle çürümüş olan bu sisteme artık biat etmeyecek. İsterlerse başka belediyelere de kayyum atasınlar, bu kayyumcı anlayış, insanları işsizlikle, açlık ve yoksullukla biat ettirme anlayışı bir zulüm cenderesidir."

Hatimoğulları, "Süleyman Soylu'nun 'görürler günlerini' anlayışını halklar mahkum edecektir" diye ekledi.