30 Eylül 2024 Pazartesi

Bilecik'te sel: 1 kişi yaşamını yitirdi

Marmara'da etkili olan yağış nedeniyle önlem alınmaması ölüme neden oldu. Bilecik'te bir kişi sel sularına kapıldı yaşamını yitirdi.

Şiddetli yağış nedeniyle İstanbul ve Bilecik başta olmak üzere birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde sele kapılan kadın, yaşamını yitirdi. 68 yaşındaki Asiye Bikmen selin evlerinin çevresindeki duvarı yıkmasının ardından oğluyla birlikte suda sürüklendi. Sinan Bikmen çevredekiler tarafından kutarılırken, Asiye Bikmen yaşamını yitirdi.

İstanbul'da da insanlar ölümden döndü. Vali Ali Yerlikaya, 266'sı Esenyurt ilçesinde olmak üzere olmak üzere 797 su baskını ihbarı alındığını; 128 daire, 12 işyeri ve 3 fabrikanın su baskınlarından etkilendiğini açıkladı.

Esenyurt'ta Haramidere'nin taşması üzerine bodrum kattaki evlerine su dolan Önder Ocak, o sırada uyuduklarını, iki çocuğu ve eşiyle canlarını zor kurtardıklarını söyledi. Ocak, "Saat 07.00'den beri su çekiyoruz hala boşaltamadık... Benim evimdeki su tavan boyuna kadar doluydu. İçerideki eşyalar gitti. Ancak canımızı kurtarabildik. Her şey 3 dakika içinde gerçekleşti. Derenin taştığını görünce çocukları alıp yukarı çıktım zaten hemen evi su bastı" dedi. Ocak, geceyi iş arkadaşımın evinde geçirmek zorunda kaldıklarını aktardı.

Benzer şekilde Bağcılar'da evini su basan Murat Söylemez de suyun bir dakika içinde diz kapağından boğazına kadar ulaştığını ve çocuğunun boyunu geçtiği için boğulma tehlikesi geçirdiğini anlattı, "Çocuğumu ölmek üzereyken kurtardım" dedi.

Bağcılar'da bir şantiye alanı da göle döndü. 11 hafriyat kamyonu ile 4 iş makinesi su altında kaldı.

Şiddetli yağış İstanbul dışında Bolu, Ankara, Eskişehir, Bursa ve Karabük'te de etkili oldu, pek çok noktada su baskınları yaşandı. Bursa'da fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD 21 kent için kuvvetli yağış uyarısı yaptı.