24 Eylül 2024 Salı

'Beyaz nöbet’ eylemi 2'nci gününde

TTB’nin sağlık çalışanlarının özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için başlattığı “Beyaz Nöbet” 2’nci gününde devam ediyor.

Sağlık emekçilerinin özlük haklarında düzenleme içeren yasa tasarısının geri çekilmesine ve Ocak ayında görüşüleceği söylenmesine karşın hala görüşülmemesine karşı 4 Şubat’a kadar devam edecek olan “Beyaz Nöbet” eylemi 2’nci gününde Ankara Tabipler Birliği (TTB) binasında devam ediyor. Nöbet eylemine, Bolu ve Düzce Tabipler Birliği, Batman Tabip Odası ve Manisa Tabip Odası katıldı.

‘HAKLARIMIZI ALANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM’
Nöbet eyleminde söz alan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, “Beyaz nöbet sürüyor, haklarımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Hep birlikte bu mücadeleden haklarımızla çıkacağımıza ve tabi ki önlüklerimizin beyazlığı kadar ak ve hakkımızla burada geleceğe taşıyacağımıza eminim” dedi.

AMED SAĞLIK PLATFORMU’NDAN ‘BEYAZ ADALET NÖBETİ’NE ZİYARET
Amed Sağlık Platformu da, Selahattin Eyyubi Hastanesi’nde “Beyaz Adalet Nöbeti”nde olan sağlık emekçilerini ziyaret etti.

Nöbette yer alan sağlık emekçileri, destek ziyaretinde bulunan Platform bileşenlerine eylemleri hakkında bilgilendirmede bulundu.