1 Ekim 2024 Salı

Beştaş: En büyük müjde senin gitmen olur

Antep'te düzenlenen halk buluşmasında konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "En büyük müjde senin gitmen olur. Bundan daha büyük halka verilecek bir müjde yoktur" dedi.

HDP'nin dün başlattığı Demokratik Mücadele Programı'nın üçüncü aşaması kapsamında Antep'te halk buluşması gerçekleştirildi. Buluşmaya HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ve Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu katıldı. 

Daha önce HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın rahatsızlanması nedeniyle buluşmaya katılamadığı bilgisini veren Beştaş, Sancar'ın selamlarını iletti. 

SENİN VERECEĞİN EN BÜYÜK MÜJDE SENİN GİTMEN OLUR
Antep'te partilerine yönelik yoğun saldırılar yaşandığını hatırlatan Beştaş, iktidarın özel politikalarla saldırı yönelttiğini söyledi. "Normalde siyasi partiler birbiri ile seçimlerde yarışır. Meclis'te siyaseti, çözümü ve olanakları konuşurlar" diyen Beştaş, başkanlık sistemiyle başka bir iklimin yaratıldığını kaydetti. Beştaş, "Şu anda tek adam rejimi var. Bir diktatörlük var aslında" dedi. 

Her konuda karar veren tek kişi olduğunu belirten Beştaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü konuşmasında "Cuma günü müjde vereceğim" sözlerine ilişkin "En büyük müjde senin gitmen olur. O Saraydan çıkman olur. Bundan daha büyük halka verilecek bir müjde yoktur" dedi.

Antep'te 18 partilinin tutuklandığını hatırlatan Beştaş şöyle konuştu: 

"Onlar da AKP'nin siyasi rehineleridir. Tek bir sebeple tutuklanıyorlar. HDP'li oldukları için tutuklanıyorlar ve devlettir bunun arkasındaki güç. Arkasına almış kolluğu, yargıyı ve bürokrasiyi bir partiye savaş açmış. Bunun demokrasi ve hukuk devleti ilkeleri ile, siyasi ahlakla hiçbir ilgisi yoktur. Antep'te partinin çalışmaması için özel operasyonlar yapılıp planlanıyor. Kim yönetime girebilir, kim il eşbaşkanı olabilir, kim komisyonlarda görev alabilir, kongre ne zamandır, biz nasıl bu kongreyi engelleriz, Antep'te nasıl HDP'yi zayıflatırız diye özel bir çalışma ile bu operasyonlar yapılıyor. Geçen Kasım'da tutuklananlar hala mahkemeye çıkmamış. Bu ne rezalettir. Bir yıl içeride tutacaksınız ama mahkemeye çıkarmayacaksınız. Bir hakim yüzü göremeyecekler. Neyle suçlandıklarını biz biliyoruz. Neyle suçlanıyorlarmış: 'Genel Merkezden genelgeler niye size geliyor?', 'HDP ile ilişkiniz nedir?' gibi tamamen aleni, açık ve şeffaf yaptığımız çalışmalar kolluk ve savcılık tarafından soru olarak soruluyor. Burada suçlu varsa bu soruyu soran savcıdır. O tutuklamayı veren hakimdir, suçlu varsa insanları bir yıl mahkeme önüne çıkarmadan tutanlardır. İl ve ilçe örgütlerimiz adım adım izleniyor. Bizim saklayacağımız, korkacağımız hiçbir çalışmamız yoktur."

'1 EYLÜL'Ü BARIŞ ZİNCİRLERİ İLE KARŞILAYACAĞIZ'
Türkiye'nin yaşadığı en büyük sorunun savaş olduğunu vurgulayan Beştaş, "Dünyanın pek çok yerinde Türkiye savaşa girdi. İçeride savaş dışarıda savaş. Sebep Kürt meselesi" dedi. 

HDP'nin 1 Eylül'e kadar yürüteceği çalışma hakkında da bilgi veren Beştaş konuşmasını şöyle tamamladı:

"'Savaşa karşı barış, tecride karşı özgürlük' şiarıyla demokrasi buluşmalarımızı gerçekleştireceğiz. Birçok ilde birçok merkezde barış zincirleri ile 1 Eylül'ü karşılayacağız ve onlara şunu söylüyorum: HDP'den o kadar rahatsızsınız ama sizin gücünüz HDP'lileri tutuklamaya yetmez. Hadi 6 milyonu cezaevine atın. Böyle bir hukuksuzluk olabilir mi? 6 milyon oy almış bir partiyi aileleriyle birlikte 15-20 milyon vatandaşı yurttaşlıktan çıkarmak istiyorsunuz ama buna gücünüz yetmez. Biz burada doğduk, buralıyız, buranın yurttaşlarıyız. İzmir'den Kocaeli'den İstanbul'dan Amed, Dîlok'a kadar her yerde varız, var olmaya devam edeceğiz. Antep kendini yalnız hissetmesin, hepimiz Antep ile birlikteyiz ve bu mücadeleye birlikte yürüteceğiz."