30 Eylül 2024 Pazartesi

Besra Erol'un mektubu: Evladımla Denizimle gurur duyuyorum

Oğlunun cenaze töreninde kullandığı sözler gerekçe gösterilerek 4 yıldır tutsak edilen Suruç şehidi Evrim'in annesi Besra Erol, katliamın 7. yılında dayanışma içinde olanlara teşekkür etti. "Çocuklarımıza kıyanlar dışarıda ama ben 58 yaşımda oğluma, değerlerime sahip çıktığım için 7,5 yıl ceza aldım" diyen Erol, bu topraklara barış ve adaletin geleceğinden kimsenin şüphe etmemesini söyledi. 

Elazığ Hapishanesi'nde tutsak olan Suruç şehidi Evrim Deniz Erol'un annesi Besra Erol Suruç katliamının 7. yılında ajansımıza bir mektup yolladı. 33'lerin yoldaşlarının kendisini hiç yalnız bırakmadığını söyleyen Erol'un mektubunda şu ifadeler yer aldı:

"33 Düş Yolcusunun değerli aileleri, ilk günden bu yana bizi yalnız bırakmaya saygıdeğer dostlar. Ben Elazığ Cezaevinden hepinize selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Sizler 7 yıldır bıkmadan usanmadan bütün dünyaya anlattınız evlatlarınızın düşünü, sevdasını. Onların genç öğrenci idealist yurtsever devrimci insanlar olduğunu. Belki bugün sesimizi duymayacaklar ama bizim çığlığımız bütün dünyada yankılandı. Tarih, Kobanêli çocuklara sevgi ve umut götürmek isteyen güzel gençleri asla unutmayacak, onların isimleri tarihe altın harflerle yazıldı.

'GÜL KOKULU OĞLUMUN GADASINI BEN ALAYDIM'
Benim yüreğimin parçası, gözlerimin ışığı dertlerimin ortağı Evrim Denizime ne söylesem yeterli gelmiyor, yüreğim soğumuyor. Bir anne 9 ay karnında taşıdığı büyürken her anına tanıklık ettiği evladını ciğerparesini yitirdiğinde hep aynı şeyi söyler keşke gül kokulu oğlumun gadasını ben alaydım.

'EVLATLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ'
Allah bize bu acıları yaşatanlara gün yüzü göstermesin. Sizlerde biliyorsunuz bizim çocuklarımıza kıyanlar dışarıda ama ben 58 yaşımda oğluma, değerlerime sahip çıktığım için 7,5 yıl ceza aldım ve 4 yıldır cezaevindeyim. Bu ülkede adalet bizler için zaten yoktu var olan da Suruç'ta, Diyarbakır'da Ankara garında ve daha birçok yerde yok oldu. Benim alnım açık başım diktir. Bizler evlatlarımızla gurur duyuyoruz. Onlar da kendi karanlık zihniyetlerinde kaybolup gidecekler.

'ŞÜPHENİZ OLMASIN BU TOPRAKLARA BARIŞI GETİRECEĞİZ'
Değerli evlatlarım ben yitirdiğimiz canlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum. Sizlerin emeği ve çabasını da çok değerli buluyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Gelecek anmada aranızda olmayı can-ı gönülden istiyorum. Ben tüm yüreğimle inanıyorum ki bizler barış anneleri, Cumartesi Anneleri ve tutsak anneleri olarak bu topraklara barışı getireceğiz, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın yanımda bulunan kadın arkadaşlarımın da selam ve sevgilerini iletiyorum. Tekrardan hepinizi saygıyla selamlıyorum."