30 Eylül 2024 Pazartesi

Beşikdüzü T Tipi'nde tutsaklar açlık grevine başladı

Trabzon Beşikdüzü T Tipi Hapishanesi'nde hak ihlalleri ve işkencelere karşı 5'er günlük dönüşümlü açlık grevine başlayan 14 tutsak, hak ihlalleri son bulana kadar eylemi sürdüreceklerini belirterek, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

Trabzon Beşikdüzü T Tipi Hapishanesi'nde 14 tutsak artan hak ihlallerine karşı 14 Temmuz'dan itibaren 5'er günlük dönüşümlü açlık grevine başladı. Tutsak Resul Çeker, eşi Halime Çeker'le yaptığı telefon görüşmesinde açlık grevine ilişkin bilgi vererek, tutsakların talepleri kabul edilene ve hak ihlalleri sonlandırılana kadar eylemi sürdüreceklerini söyledi.

Tek bir koğuşta 14 kişinin kaldığını ve kendilerine kitap, radyo ve gazetelerin verilmediğini aktaran Halime Çeker, tutsaklara hapishane girişinde çıplak arama dayatıldığına ve buna karşı çıkan tutsaklara işkence yapıldığına dikkat çekti.

Tutsaklara sürekli haksız gerekçelerle hücre cezası verildiğini ve yeni gelenlerin de tek kişilik hücrelerde tutularak ortak alanları kullanmasının engellendiğini belirten Çeker, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunarak "Bu zulüm bir an önce son bulsun" ifadelerini kullandı.