22 Eylül 2024 Pazar

BES: Torpil ile yapılan atamaları teşhir edeceğiz

Mülakat uygulamasının torpile yol açtığını ve emek hırsızlığı olduğunu ifade eden BES Genel Başkanı Özer Avanaş, yargıda torpil ile yapılan atamaları teşhir etmeye devam edeceklerini söyledi.

Büro Emekçileri Sendikası (BES), torpil yoluyla yapılan atamalara ilişkin sendikanın Ankara'da bulunan genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın telefonuna gelen torpil mesajlarına dikkat çeken BES Genel Başkanı Özer Avanaş, "Medyada hızla yayılan Adalet Bakanlığı torpil haberleri mesajlaşma görüntüleri her ne kadar RTÜK tarafından yasaklansa da toplum vicdanında derin yaralar açmış, kamuya olan güven bir kez daha sarsılmıştır. Özellikle yıllarca yoğun iş temposunda çalışmış, didinmiş, sınava girmeyi hak etmiş, haftalarca işten sonra da Görevde Yükselme Sınavı'na (GYS) çalışan yargı emekçilerinin mülakat sınavına en ufak bir güveni kalmamıştır" dedi.

Mülakat uygulamasının emek hırsızlığı olduğunu ve kamusal hizmetleri niteliksiz hale getirdiğini kaydeden Avanaş, mülakat uygulamasına başından beri karşı durduklarını ve kamuda ilk işe girişler, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında mülakatın kaldırılması için davalar açtıklarını belirtti.

Avanaş, "Yasa değişikliği için siyasi partilerle görüşmeler gerçekleştirerek yasal değişiklik için önerilerde bulunduk. Diğer taraftan iş yerlerimizin önünde ve alanlarda basın açıklamaları yaparak teşhir ettik ve etmeye de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.