23 Eylül 2024 Pazartesi

Berkin Elvan mezarı başında anıldı

Sami Elvan, mücadele etmeye devam edeceğini belirterek "Biz bu ülkede inadına kardeşçe yaşayacağız" dedi.
Taksim Dayanışması, Berkin Elvan'ın ölümünün 5. yılında Feriköy Mezarlığı'nda anıldı.
 
Anmaya Gülsüm ve Sami Elvan'ın yanı sıra HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, Oya Ersoy, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ESP Genel Başkanvekili Şahin Tümüklü, ESP İstanbul İl Başkanı Pınar Türk, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, SGDF ve ÖGK MYK üyeleri katıldı.
 
Polis mezarlığın girişinde kitleyi durdurdu ve arama yaparak içeri aldı.
 
Anmadan önce baba Sami Elvan, Berkin'in mezarına çiçekler bırakarak Çıra yaktı. Ardından Berkin Elvan şahsında eşitlik ve özgürlük için hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu, "Berkin Elvan ölümsüzdür" sloganı attı.
 
ADALET İSTİYORUZ
 
Yapılan konuşmada sadece bir anma değil aynı zamanda Gezi'deki milyonların umudunu geleceğe taşıdıklarını belirtildi. Gezi şehitlerini unutmayacaklarının altı çizilerek Elvan ailesinin 6 yıldır direndiği kaydedilerek "Hikaye dinlemek istemiyoruz. Adalet istiyoruz" diye vurgulandı.
 
Hukuksuzca Gezi'yi yargılamak isteyenlerin Gezi'yi karalamaya çalıştığı dile getirilerek "Bu karanlık gider Gezi kalır" denildi.
 
BERKİN UNUTULMADI YAŞIYOR
 
Baba Elvan, "Gezi halktı, ekmekti, suydu" dedi. Halklara seslenen baba Elvan, 6 yıldır benim çocuğum yaşıyor çünkü unutulmadı. Berkin hepinizin çocuğu. Bizim mücadelemiz adalet ve ekmek mücadelesi. Ben nerede olursam olayım bu mücadeleyi devam ettireceğim" diye konuştu.
 
Baba Elvan, "Geçmişte bize benzer zulmü reva görenler tek tek kaçtı. Ben kaçmıyorum. Biz bu ülkede inadına kardeşçe yaşayacağız" dedi.
 
Anne Gülsüm Elvan ise "Eli kanlı o çocuktan hesap soracağım" diyen İçişleri Bakanına seslenerek "Madem hesap sormak istiyorsun, o çocuk burada hesap sor" diye tepkisini ifade etti.
 
Avukat Çiğdem Akbulut ise Berkin'in ailesinin Süleyman Soylu'nun Gülsüm anneyi meydanlarda yuhalattığında, kardeşinin kaçırılıp gözaltında alındığında da adalet istemekten ve mücadele etmekten korkmadığını söyledi.