7 Ekim 2024 Pazartesi

Berkay ve Ezgü'nün çekildiği MESAM seçimlerini AKP'li Ergül kazandı

MESAM'da Cahit Berkay ve Sümer Ezgü'nün demokratik olmayan seçimleri protesto ederek çekilmesinin ardından yapılan seçimi Orhan Gencebay'ın manevi oğlu olarak bilinen, eski AKP Kars milletvekili aday adayı Recep Ergül ve ekibi kazandı.

Türkiye Musıki Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin (MESAM) 16. Olağan Genel Kurulu İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Yaklaşık 1.300 üyenin katıldığı MESAM'ın genel kurulunda, Recep Ergül (Değişim ve Reform Grubu), Cahit Berkay (Demokrasi Grubu) ve Sümer Ezgü (MESAM Birlik ve Yenilik Grubu) liderliklerindeki üç ayrı liste yarıştı.

Genel kurulda konuşan Ergül, yeni dönemde yapacakları projeleri açıkladıktan sonra geçmiş Yönetim Kurulu'na, Ali Rıza Binboğa'ya ve Ardahan Belediye Başkanı, halk müziği yorumcusu Faruk Demir'e dönük eleştirilerini dile getirdi. Ergül, MESAM çalışanlarının bir bölümünü de eleştirdi.

BERKAY VE EZGÜ: DEMOKRATİK OLMAYAN SEÇİMİ PROTESTO EDİYORUZ
Cahit Berkay ve Sümer Ezgü grupları, yaptıkları değerlendirme sonrasında seçimden çekilme kararı aldılar. Her iki grup adına Metin Karataş, "Sevgili dostlar, uzun süredir uğradığımız haksızlığı giderebilmek için beklemiş olduğumuz MESAM Genel Kurul'unda, sayısal çoğunluğu ele geçiren grubun blok listeyi dayatması ve bu önergelerinin kabul edilmesi sonucu, bağımsız girecek arkadaşların seçilme hakkının ortadan kaldırıldığını ve bunun demokratik olmadığını düşündüğümüzden! 'MESAM Demokrasi Grubu' ve bize destek veren 'Yenilik ve Birlik Grubu' ile birlikte, demokratik olmayan bu yöntemi meşrulaştırmamak adına protesto ederek seçime girmeme kararı aldık ve çekildik! MESAM'a tekrar demokratik teamülleri hakim kılmak için mücadelemiz devam edecek, demokrasi mücadelesi uzun bir maratondur bizim nefesimizi kesemezler. MESAM'a seçilecek üst kurullara başarılar diliyoruz, iyi yaptıklarını alkışlayacağız, olumsuz olanlarıda eleştireceğiz. Kamuoyuna saygılarımızla" açıklamasıyla, kararlarını sosyal medyadan duyurdu.