30 Eylül 2024 Pazartesi

Benzin, sigara, alkol ve araç sigortasına zam

Zamlar durmak bilmiyor. Motorine dün gelen zammın ardından, bu gece de benzine zam geliyor. Zorunlu trafik sigortası primlerine yüzde 20, sigaraya 2 lira, alkole ise yüzde 15 zam yolda.

Motorine dün gelen zammın ardından bugün de benzine zam geliyor. Akaryakıt sektörü kaynaklarına göre, bu gece benzinin litre fiyatına 1 lira 10 kuruş zam gelecek.  Yapılacak zamla birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 21 lira15 kuruş, Ankara'da 21 lira 28 kuruş, İzmir'de ise 21 lira 27 kuruşa yükselecek.

Motorinin litre fiyatı ise yaklaşık olarak İstanbul'da 23 lira 18 kuruş, Ankara'da 23 lira 29 kuruş, İzmir'de 23 lira 31 kuruş seviyesinde bulunuyor.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI PRİMLERİNE ZAM
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, zorunlu trafik sigortası primlerine de yüzde 20 zam yapıldı. Aylık artış oranı da yüzde 4.75'e çıkarılırken hasarsızlık prim indirim oranları ise düşürüldü.

Eylül ayı başından itibaren geçerli olmak üzere araç grubu azami primlerine; taksi, minibüs, koltuk adedine göre otobüsler, kamyon ve çekici araç gruplarında yüzde 10, diğer araç gruplarında yüzde 20 eklenerek uygulanacak.

SİGARAYA VE ALKOLE YİNE ZAM GELİYOR
Yılın başından bu yana dört kez zam yapılan sigaraya beşinci zam geliyor. Temmuz ayı başında ÖTV zammı uygulanan ve 2 lira tutarında arttırılan sigara fiyatlarına yeni bir zam daha geleceği açıklandı.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar sigaraya 2 lira, alkole ise yüzde 15 zam geleceğini açıkladı.

İktidarın uyguladığı ekonomi politikası nedeniyle sigara ve alkole zammın süreceğini belirten Dündar, "Bu gidişle fiyatlar durmayacak. Çünkü her gün elektrik, doğalgaz, akaryakıt, çalıştırdığınız elemanın maliyetleri zincirleme olarak artıyor. Biz de bu işin sonunun nereye varacağını bilemiyoruz" dedi.