1 Ekim 2024 Salı

Benzin, motorin ve bandrol ücretlerine zam yapıldı

Zamlar durmak bilmiyor. Benzin ve motorine bu gece bir büyük zam daha geleceği açıklanırken, cep telefonu, bilgisayar ve tabletlerde de TRT bandrol ücretlerine zam yapıldı.

İktidarın ekonomi politikaları yeni zamları beraberinde getiriyor. Akaryakıtta rutinleşen zamlara bugün bir yenisi daha eklendi. Bir yılda benzin yüzde 232, motorinin yüzde 236 zamlanırken, bu gece yarısından itibaren bir zam daha uygulanacak. Benzinin litresine 1 lira 43 kuruş, motorine ise 1 lira 38 kuruş zam gelecek.

Bu gece uygulanacak zamla birlikte benzin 24 lira 43 kuruş, motorin ise 23 lira 51 kuruş olacak.
Dün gece de otogaz fiyatına 37 kuruş zam gelmişti.

Bir yılda yüzde 175 oranında zamlanan LPG'nin litre fiyatı son zamla birlikte 11 lira 48 kuruştan 11 lira 85 kuruşa yükseldi.

BANDROL ÜCRETLERİ ZAMLANDI
Cep telefonu, bilgisayar ve tabletlerde bandrol ücretlerine de zam yapıldı.

Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; televizyon, video kamera ve radyo bandrol ücretlerinde yüzde 16 olan oran sabit bırakılırken, cep telefonlarında yüzde 10 olan oran yüzde 12'ye, akıllı kol saatlerinde yüzde 8 olan oran yüzde 14'e, bilgisayar ve tablette yüzde 2 olan oran yüzde 4'e yükseltildi. DVD-Player gibi diğer cihazlarda ise yüzde 8 olan TRT bandrol payı yüzde 14'e çıkarıldı.