30 Eylül 2024 Pazartesi

'Beni bırak Keke'ye bak'

Adana'da "Gitmek" belgeseli gösteriminde konuşan Rojava'da ölümsüzleşen Bedrettin Akdeniz'in annesi Sabiha Akdeniz, Suruç katliamında oğlunun da yaralandığı ancak annesine "Beni bırak Keke'ye bak dediğini" hatırlattı. 

33 düş yolcusunun Kobanê'ye neden gittiğini, mücadele hayatlarını anlatan "Gitmek" belgeseli Adana'da gösterildi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, Rojava'da ölümsüzleşen Bedrettin Akdeniz'in annesi Sabiha Akdeniz'in de katıldığı belgeselde duygusal anlar yaşandı. 

33 düş yolcuları şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesine can suyu olanlar anısına saygı duruşu yapıldı. Ardından belgesel gösterimi gerçekleşti. 

AKDENİZ: ANNE BENİ BIRAK KEKE'YE BAK
Söz alan devrim şehidi Bedrettin Akdeniz'in annesi Sabiha Akdeniz konuşmakta güçlü çekti. Duygusal anlar yaşayan Akdeniz, 33'lerin Kobanê'ye yardım için yola çıktıklarını ve çok heyecanlı, mutlu olduklarını söyledi. Akdeniz, "Patlama anı çok kötüydü. Oğlum da yaralandı. Ben donmuştum, 'anne beni bırak Keke'ye bak' diyordu. Ben o anları unutamam" diyebildi. 

HDP Adana İl Başkanı Mehmet Karakış da 7 Haziran seçimleri ve sonrası katliamların devletin özel ve bilinçli saldırısı olduğunu kaydetti. "Kobanê düştü düşecek" diye zafer çığlığı atıldığı zamanlarda bile enternasyonal bir direniş sergilendiğini hatırlatan Karakış, "Bu devletin işine gelmiyordu. Bunun önüne geçmek için Suruç'ta katliam yaptı" dedi.