24 Eylül 2024 Salı

Belçika'daki sellerde can kaybı 6'ya yükseldi

Belçika'da son günlerde etkili olan yağışla birlikte yaşanan sellerde hayatını kaybedinlerin sayısı 6'ya yükseldi.

Belçika'da birkaç gündür süren yağışların neden olduğu sellerde ve su baskınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

Belçika'nın özellikle doğusunda dün gece artan ve bu sabah devam eden aşırı yağışlar nedeniyle Liege, Verviers ve Spa gibi kentlerde acil durum ilan edildi.

Verviers'de 4 kişinin cansız bedenine ulaşılmasıyla selde hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya çıktı. Liege'de ise 2 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

Liege kentinde yetkililer, şehirde yaşamayanların bölgeyi terk etmeleri çağrısı yaptı. Christine Defraigne, kentten geçen Meuse Nehri yakınında ikamet edenlerin yüksek katlara çıkmasını istedi.

Yetkililer, nehir suyunun 1,5 metre yükselmesinin beklendiği, Meuse üzerindeki bazı köprülerin su altında kalabileceği ve yıkılabileceği endişesini dile getirdi.

Liege yakınındaki Pepinster kasabasında sel nedeniyle en az 10 ev çöktü. Belçika'daki Liege, Namur, Limburg gibi bölgelerin yanı sıra acil durum ilan edilen Lüksemburg'da da selde mahsur kalanları kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bölgedeki bazı köyler de boşaltıldı.