23 Eylül 2024 Pazartesi

BEKSAV emekçileri Farplas işçilerini ziyaret etti

Patronun sendikal örgütlülüğü dağıtmak için gerçekleştirdiği işten atma saldırısına direnen Farplas işçileri, fabrikada çalışmaya devam eden işçilere direnişlerine destek verme ve sendikaya üye olma çağrısında bulundu. İşçilere bugün BEKSAV’ın yanı sıra çok sayıda kurum dayanışma ziyaretinde bulundu.

Farplas işçilerinin fabrika işgalinin ardından dört gün önce başlattığı direniş sürüyor. Gün boyu fabrika önünde işçilere dayanışma ziyaretleri gerçekleştirildi.

Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) Eşbaşkanı Ahmet Uçar ve Vardiya Müzik Grubu, Farplas işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Vardiya Müzik Grubu’nun seslendirdiği marş ve şarkılar eşliğinde halay çeken işçilere, Ahmet Uçar, şiir dinletisi sundu.

DİRENİŞÇİ İŞÇİLERDEN SENDİKAYA ÜYE OL ÇAĞRISI
Direnişçi işçiler, çalışmaya devam eden işçilere iş çıkışında seslendi.

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 Nolu Şube Başkanı Necmettin Aydın, fabrikadan çıkan işçilere seslendi. Patronun işçilere ‘sadaka’ verdiğini, bunların 3 ay içinde hiç olacağını belirten Aydın, kazanımların kalıcı olması için sendikaya üye olma çağrısında bulundu. Birleşik Metal-İş Sendikası’nın fabrikada yetki aldığını ve toplusözleşme imzalayarak kazanılan hakların kalıcı hale getirilebileceğini vurgulayan Aydın, ustabaşlarına da işçilere baskı yapmamaları çağrısında bulundu.

İşçiler, “Direne direne kazanacağız”, “Direne direne direnişten zafere” sloganlarını attı.