1 Ekim 2024 Salı

BEKSAV: Emeğin, özgürlüğün ve adil bir yaşamın şarkısını 1 Mayıs'ta beraber söyleyelim

BEKSAV, İstanbul Maltepe Meydanı'nda yapılacak 1 Mayıs mitingine katılım çağrısında bulundu. Açıklamada, "Açlığa, yoksulluğa ve güvencesizliğe karşı ısrarla sanat demek için 1 Mayıs'a" çağrısı yaptı.

Bilim Eğitim Estetik Kültür ve Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV), "Açlığa, yoksulluğa ve güvencesizliğe karşı ısrarı sanat demek için 1 Mayıs'a" çağrısında bulundu.

1 Mayıs günü İstanbul'da Maltepe Meydanı'nda yapılacak mitinge katılım çağrısında bulunan BEKSAV, iktidarın muhalif sanat kurumlarına ve sanatçılara yönelik uygulamalarının, pandemi bahanesi, yasaklamalar ve etkinlik iptalleri ile pervasızlığı ve şiddeti daha da arttığını belirtti.

Sanatçıların enstrümanlarını sattığı, açlığa, yoksulluğa mahkum edildiğinin bireysel bir saldırı olmadığına işaret eden BEKSAV, "Tüm toplumun sesini kısmaya, ezilenlerin sanatını üretenlere yönelik bir saldırıdır. Bu saldırı aynı zamanda sanatın toplumsal gücüne yöneliktir" dedi.

1 Mayıs günü Maltepe Meydanı'nda yapılacak mitinge katılmak üzere saat 10.00'da İdealtepe Marmaray Durağı'nda buluşacaklarını duyuran BEKSAV emekçileri açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Bir yanımıza gecenin karanlığını sokak sokak renklendirip özgürlük baharını müjdeleyen kadın iradesini, diğer yanımıza ezgilerle ve halaylarla harlanan Newroz ateşinin sıcaklığını alıp 1 Mayıs'ı karşılıyoruz. Sizleri de tüm bu saldırılara karşı 1 Mayıs'ta emeğin, özgürlüğün ve adil bir yaşamın şarkısını beraber söylemek için yan yana yürümeye davet ediyoruz."