23 Eylül 2024 Pazartesi

Bedrettin Akdeniz?in aile evine polis baskını

Serêkaniyê ölümsüzleşen BÖG savaşçısı Bedreddin Akdeniz?in Adana'da bulunan ailesinin evine polis baskını düzenlendi. Evi dağıtan polis, Bedrettin Akdeniz'in fotoğraflarına el koydu.
Rojava'nın Serêkaniyê kentinde IŞİD’e karşı savaşırken  25 Mayıs 2015 tarihinde ölümsüzleşen Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) savaşçısı Bedreddin Akdeniz’in Adana’da bulunan ailesinin evine polis baskını düzenlendi.
 
Düzenlenen baskında evde Akdeniz’e ait fotoğraflara el konuldu ve ev arama bahanesi ile dağıtıldı. Daha önce de polisler tarafından evine baskın düzenlenen Bedreddin Akdeniz’in annesi Sabiha Akdeniz Umut gazetesine yaşanan operasyonu anlattı.
 
Sabiha Akdeniz, "Daha önce de polis saldırıları ve tacizlerine maruz kaldık. Diğer oğlum Cemalettin Akdeniz’i arıyoruz bahanesiyle gerçekleştirdikleri baskında polis evde bulunan tüm aile üyelerine hakaret ederek oğlum Bedreddin Akdeniz’in fotoğraflarını gasp ettiler. Artık çocuklarımın güvenliğinden şüphe duyuyorum, bu polis saldırılarının bir sonlanmasını istiyorum. Oğlum Bedom benim onurumdur ona ve değerleri ne ne olursa olsun sahiplenmeye devam edeceğim" dedi.