30 Eylül 2024 Pazartesi

Bebek'te lüks yatın yakılması eylemini HBDH üstlendi

HBDH Muzaffer Kandemir İntikam Milisleri, 4 Temmuz günü İstanbul Bebek'te lüks bir yatın yakılması eylemini üstlendi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), İstanbul Bebek'te lüks bir yatın yakılması eylemini üstlendi.

HBDH internet sitesinde yapılan açıklamada, eylemin HBDH Muzaffer Kandemir İntikam Milisleri tarafından 4 Temmuz günü gerçekleştirildiği belirtildi.

HBDH tarafından yapılan açıklamada, "Milyonlarca insanın açlık ve yoksullukla yaşamasının tek nedeni sömürücü kapitalist iktidarlardır. Onların servetleri ve zenginlikleri emekçilerin ürettiklerine el koyarak, alınterini sömürerek, doğayı ve kaynakları talan ederek oluşmaktadır. Bugün saraylarda yaşayanların, milyon dolarlık çanta takanların, lüks yatlarda keyif sürenlerin tek geçim kaynakları bizden çaldıklarıdır. Kapitalizm bir hırsızlar iktidarıdır. Bugün AKP-MHP faşizmi bu hırsızlar iktidarının en cisimleşmiş halidir. Yoksullara, işçilere, emekçilere, kadınlara, Kürt Halkına en vahşi şiddet araçları ile saldıran, kölece sömürüyü dayatan bu iktidara karşı ezilenler, ancak onların anladıkları dilden cevap vererek bu çürümüşlüğe son verebilir" denildi.

Açıklamada, "Eylemimiz işçi sınıfının kurtuluşunu, Kürt halkının özgürlüğü ile buluşturmak için, sömürüye ve sömürgeciliğe karşı Rojava'da AKP-DAİŞ çeteleriyle savaşarak ölümsüzleşen Enternasyonal Özgürlük Savaşçısı Karadenizli işçi Muzaffer Kandemir'in mücadele çağrısıdır" diye belirtildi.