23 Eylül 2024 Pazartesi

Bayram Namaz Ankara'da anıldı

Rojava'nın Serêkaniyê kentinde düzenlenen suikast sonucu yaşamını yitiren Bayram Namaz (Baran Serhat) Ankara'da anıldı.
Rojava'nın Serêkaniyê kentinde düzenlenen suikast sonucu yaşamını yitiren Bayram Namaz (Baran Serhat) Ankara'da anıldı.
 
Anmaya ESP, HDP, Devrimci Parti, Komün Dergi temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.
 
Anma saygı duruşu ile başladı. Ardından ESP adına yapılan konuşmada, Bayram Namaz'ın 20 Şubat 1970'de Ağrı Patnos'da dünyaya geldiğini, çocukluğu ve ilk gençliği Van'da geçtiğini söyledi. Üniversite yıllarında devrimci mücadelenin artan etkisi Bayram Namaz'ı yurtsever duygu ve düşüncesi onu politik örgütlü bir tercihe yönlendirdiğini belirtilen konuşmada, 30 yılı aşan örgütlü yaşantısında büyük küçük görev ayrımı yapmadan büyük bir disiplinle çalışan örnek biri olduğu belirtildi.
 
Bayram Namaz'ın Ekim 1995'ten başlayarak pek çok kez gözaltı saldırısına uğradığını ifade edilen konuşmada, "Bunların içinden, Ekim 1995, Şubat 1997 ve Eylül 2006 gözaltılarından sonra devrimciliğini değişik sürelerle hapishanede üretti" diye vurgulandı.
 
Hapishane döneminden sonra Rojava'ya uzanan sürece kadar bir çok devrimciye teorik eğitim verdiği kaydedilen konuşmada, "Yeri bu topraklarda doldurulamayacak bir devrimci önderdir" denildi.
 
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle feda eyleminde yaşamını yitirenlerinde anıldığı etkinlikte şiirler okudu.
 
Bayram Namaz'ı tanıyanların anılarını paylaşmasıyla anma sona erdi.