23 Eylül 2024 Pazartesi

Batman'da Yılmaz Gümüş'ün akıbeti soruldu

İHD Batman Şubesi 21 Ekim 1993'te kaybedilen Yılmaz Gümüş'ün akıbetini sorarak, "Kayıplarımızın akıbetini sorgularken, onlara dair bir izi bulunmadan, hakikatler ortaya çıkarılmadan ve adalet sağlanmadan bu mücadeleden asla geri adım atmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, eylemlerinin 603'üncü haftasında Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" pankartı açılan eylemde gözaltında kaybedilenlerin fotoğrafları taşındı.

Basın açıklamasını okuyan Hüseyin Elçi, "Bizler; yakınlarımızı, yakınlarımızın kemiklerini, o kemiklerle birlikte yok edilen adaleti ve adaletin ulaşıp yargılamadığı failleri arıyoruz" dedi.

Gözaltında kaybedilen ve katledilen yakınlarının hikayelerini gündemde tutarak adalet istediklerini belirten Elçi, "Devlet adına suç işleyen mensuplarının suç işledikleri için yargı önüne çıkarılması, kayıpların akıbetinin açıklanması ve ailelerden özür dilenmesi kayıp yakınlarının acılarını bir nebzede olsa hafifletecektir" dedi.

21 Ekim 1993'te Batman Yeşiltepe Mahallesi'nde kaybedilen 17 yaşındaki Yılmaz Gümüş'ün hikayesini kamuoyuyla paylaşan Elçi, bir fotoğraf stüdyosunda çalışan Gümüş'ün o sabah saat 09.00'da bir ilkokulda fotoğraf çekimi yapmak için çalıştığı işyerinden ayrıldığını kaydetti.

O günden beri Gümüş'ten haber alınamadığını ifade eden Elçi, Gümüş'ün 1 ay önce gözaltına alındığını aktardı. Gümüş'ün ailesinin tüm girişimlerine rağmen Gümüş'ten bir daha haber alınamadığını ifade eden Elçi, şöyle devam etti: "Kayıplarımızın akıbetini sorgularken, onlara dair bir izi bulunmadan, hakikatler ortaya çıkarılmadan ve adalet sağlanmadan bu mücadeleden asla geri adım atmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Hakikatten ve haklılığımızdan aldığımız meşruiyetle susmayacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz."

Açıklama oturma eylemiyle son buldu.