22 Eylül 2024 Pazar

Batman'da Tahir ve Mehmet Ali Aslan'ın akıbeti soruldu

İHD Batman Şubesi, 1 Mart 2001'de sokak ortasında gözaltına alındıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan Tahir ve Mehmet Ali Aslan'ın akıbetinin ortaya çıkarılması çağrısında bulundu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi, 620. hafta eylemini Gülistan Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirdi. "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" pankartı açılan eylemde gözaltında kaybedilenlerin fotoğrafları taşındı.

Basın açıklamasını okuyan Hüseyin Elçi, 1 Mart 2001'de gözaltına alınıp kaybedilen Tahir Aslan ve Mehmet Ali Aslan'ın hikayesini kamuoyuyla paylaştı.

1 Mart 2001'de saat 12.30 civarında 15. Cadde Japon pasajı yanı, döviz bank karşısında sivil giyimli, silahlı ve telsizli kişilerin Tahir Aslan ve Mehmet Ali Aslan'ı gözaltına alıp 72 AF 678 plakalı bir araçla götürdüğünü ifade eden Elçi, "Batman Valiliği, Batman Cumhuriyet Savcılığı ve Batman Emniyet Müdürlüğü nezdinde yapılan başvuruları sonucunda yakınlarına Tahir Aslan ve Mehmet Ali Aslan'ın Jandarma tarafından gözaltına alındığı ve Batman Jandarma Alay Komutanlığı'nda bulunduğu bilgisi verilmiştir. Ailelerinin tüm arama ve başvurularına rağmen kayıplar hakkında herhangi bir bilgiye ulaşılamamıştır" dedi.

Elçi, şöyle devam etti: "Gözaltında kayıplara karşı mücadele yürüten bizler, hakikat adına, adalet adına, vicdan ve insanlık onuru adına mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğimizi, bizlerden koparılan canlarımızın hesabını sormaya devam edeceğimizi, kalbimizden, bedenimizden, ruhumuzdan kopartılarak kaybedilen kayıp insanlarımız bulununcaya ve failler yakalanıp cezalandırılıncaya dek bu eylem ve etkinliklerimizden asla vazgeçmeyeceğimizi buradan bir kez daha yineliyoruz."