24 Eylül 2024 Salı

Batman'da kayıp yakınları Mehmet Mungan'ın akıbetini sordu

Batman'da kayıp yakınları, Şırnak'ın Silopi ilçesi Yeniköy'e bağlı Ceylan Mezrası'nda 18 Mart 1998 tarihinde kaybedilen Mehmet Mungan'ın akıbetini sordu.
İnsan Hakları Derneği (İHD) ve kayıp yakınlarının "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 437'incisi İHD Batman Şube binasında gerçekleştirildi.
 
Kayıpların fotoğraflarının taşındığı eylemde "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" yazılı pankart açıldı. Burada konuşan İHD Batman Şubesi yöneticilerinden Mahfuz Akgün, Şırnak'ın Silopi ilçesi Yeniköy'e bağlı Ceylan Mezrası'nda 18 Mart 1998 tarihinde kaybedilen Mehmet Mungan'ın akıbetini sordu.
 
TIR sürücüsü olan Mungan'ın 18 Mart'ta Irak'a götüreceği malları yüklemek üzere Silopi'ye geldiğini, dayısının evine gittiği ve buradan çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadığını kaydeden Akgün, ailenin tüm girişimlerine rağmen bir gelişmenin yaşanmadığını söyledi. Akgün, yanıtsız kalan tüm sorulara rağmen kayıpların akıbetini sormaktan vazgeçmeyeceklerini kaydetti.
 
Akgün'ün konuşmasının ardından grup 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.