23 Eylül 2024 Pazartesi

Batman'da kayıp yakınları Halepçe katliamında yaşamını yitirenleri andı

Batman'da kayıp yakınları, bu haftaki eylemde Halepçe katliamında yaşamını yitirenleri anarak, yaşananların devletler tarafından soykırım olarak kabul edilmesi istendi.
Batman'da kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları, İHD Şube binasında 433. kez bir araya geldi. "Kayıplar bulunsun failler yargılanasın" pankartının açıldığı eylemde kayıpların fotoğraflarının yanı sıra Halepçe katliamında yaşamını yitirenlerin fotoğrafları taşındı.
 
Eylemde konuşan İHD yöneticilerinden İlyas Tarım, eylemlerinin yaklaşık altı aydır yasak olduğu hatırlatmasında bulunarak, "Bizim için Yeni Zellanda'da camiye yapılan ve onlarca insanın ölümü ile sonuçlanan saldırı ne ise Charlie Hebdo saldırısı da, Ankara Garı saldırısı da, Halepçe katliamı da aynıdır" dedi.
 
Daha sonra açıklama yapan İHD Batman Şube Sekreteri Fahrettin Asutay, Yeni Zelanda'daki saldırıyı kınayarak, bu haftaki eylemlerini 16 Mart 1988 tarihinde Saddam rejimi tarafından kimyasal bombalar ile binlerce insanın ölümüne neden olan Halepçe katliamına ayırdıklarını söyledi. Asutay, "Bu katliamdan öte bir soykırım olduğunu söylememiz gerekiyor" şeklinde konuştu.
 
Asutay'ın konuşmasının ardından kayıp yakıları 5 dakikalık oturma eylemini gerçekleştirdi.