28 Eylül 2024 Cumartesi

Batman Barosu avukatları Şenyaşar ailesini ziyaret etti

Batman Barosu'ndan avukatlar, Adalet Nöbeti'nin 655'inci gününde olan Şenyaşar ailesine destek ziyaretinde bulundu. Aileyi yalnız bırakmayacaklarını ve adalet mücadelesine destek vereceklerini açıklayan avukatlar, tutuklanarak ceza verilen Fadıl Şenyaşar'ın serbest bırakılmasını istedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021'de başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 655'inci gününde. Aileyi bugün Batman Barosu İnsan Hakları Merkezi ziyaret etti. Aile, baro üyelerini "Adalet" yazılı pankartla karşıladı.

'FAİLİ MEÇHULLER COĞRAFYASINDAYIZ'
Batman Barosu İnsan Hakları Merkezi üyesi Avukat Rostem Siyahtaş, Emine Şenyaşar'ın acısını paylaşmaya, dayanışmaya geldiklerini söyledi. Emine Şenyaşar'ın acısının herkesin acısı olduğunu dile getiren Siyahtaş, faili meçhuller coğrafyasında bulunduklarını belirtti. Siyahtaş, "Eskiden failleri meşhuldu ama şuan da çok açık bir şekilde yapıldı. Gözlerimizin içine baka baka, yargı da vermiş olduğu kararla faili meçhulluğe destek veriyor. Olayın üstünü kapatıp sürümcemede bırakıyor. Ama biz hukuki olarak, insani olarak her türlü ailenin yanında olacağız" dedi.

'AİLENİN YANINDA OLACAĞIZ'
Batman Barosu'ndan Ferhat Bayındır ise, Şenyaşar ailesine yönelik saldırıyla ilgili adil yargılama beklentilerini dile getirdi. Faillerin cezalandırılmasını isteyen Bayındır, "Annenin tutuklu çocuğunun bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Batman Barosu olarak biz bu ailenin acısını, üzüntüsünü yaşıyoruz, bundan sonra her zaman yanlarında olacağız" diye konuştu.

Batman Barosu avukatları bir müddet nöbet tuttuktan sonra ayrıldı.