24 Eylül 2024 Salı

Basel'de Suruç şehitleri anıldı

İsviçre'nin Basel kentinde Rojava Komite Basel tarafından, 33 düş yolcuları düzenlenen yürüyüşle anıldı.

İsviçre'de Young Struggle üyeleri Suruç'ta katledilen 33 düş yolcusunun 5. yıldönümü vesilesiyle başlattıkları kampanya kapsamında eylem gerçekleştirdi. Basel'de yapılan eyleme Suruç gazisi Güneş Erzurumluoğlu'da katıldı.

Burada konuşan Erzurumluoğlu, Suruç şehitlerinin en büyük inancının devrim ve düşlerini her yere her alana taşımak olduğunu belirtti. Düş yolcularının Ivana Hoffman'dan Arin Mirkan'a birleşik köprüyü devrimin topraklarına taşıdığını kaydeden Erzurumluoğlu, "Devrim inancını yolunu da böyle öğrettiler hepimize. Şimdi ise Türkiye Kürdistan birleşik devrimini dört bir yana taşıyorlar. Burada bu sokaklarda Yunanistan'da İsveç'te onların düşleri idealleri yankılanıyor" dedi.

Düş yolcularının genç yaşlarında sırtlarında tek çanta bir devrimi savunmaya gözleri kapalı koştuğunu ifade eden Erzurumluoğlu, "19 temmuzda Rojava devriminin yıl dönümünde devrimin topraklarının hemen karşısında tanımadıkları insanlara sarılmaya yola çıktılar. Katledildiler! Hemde yüzünü bile görmedikleri insanlar için, hem de hiç kimse onları buna zorlamamışken, hemde en güzel şeyin en gerçek şeyin yaşamak olduğunu bildikleri halde" diye konuştu.

Katliamın SGDF şahısında devrimci öncüyü hedeflediğine dikkat çeken Erzurumluoğlu, "Şimdi 5 yıl geçiyor onlar bu dünyadan gideli. Her yerde sokaklarımızı almaya çalışıyorlar bizden. Suruç Ankara Miniapolis Hanau farketmez. Artık her sokakta devrimciler konuşacak. Bu gençliğin bir sözü var. Mücadelemiz kazanılana dek bu sokaklarda gençliğin devrim şarkıları yankılanacak" diye belirtti.

ROJAVA DEVRİMİ KUTLANDI
Rojava devriminin yıldönümü dolayısıyla Markplatz'dan kanton parlementosu önüne yüründü. Yürüyüş boyunca "Suruç için adalet, herkes için adelet", "Yaşasın enternasyonalist dayanışma", "Her yer Rojava her yer direniş", "İsviçre parası, İsviçre silahları bütün dünyayı katlediyor" sloganları atıldı.
 
Eylem MLKP ve Ronahi Kadın Meclisi adına yapılan konuşmaların ardından sona erdi.