25 Eylül 2024 Çarşamba

Başaran: Siz bitirmeye çalıştıkça biz daha güçleneceğiz

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP'ye yönelik 4 Kasım "siyasi darbesi" ile başlayan saldırıların HDP'yi bitirme projesi olduğunu belirtti, "Siz bizi bitirmeye çalıştıkça biz daha da güçlenerek karşınıza geleceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İnsan Hakları ve Hukuk Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Meclis Genel Kurulu'nda 4 Kasım siyasi darbesi ve tutuklu HDP'lilerle ilgili konuştu.

'BU, HDP'Yİ BİTİRME PROJESİDİR'
4 Kasım'ın iktidarın, yargı eliyle demokratik siyasete yaptığı bir dabe olarak tanımlayan Başaran, şunları söyledi: "Erdoğan, siyaseten bitiremeyeceğini, sandıkla bitiremeyeceğini bildiği HDP'ye karşı bir saldırı dilini kullanmaya başladı. Bizi her yerde terörize eden, her yerde hedef gösteren açıklamaları vardı.  Yaptığımız siyasetle ilgili bu Meclise patır patır fezlekeler geldi. Bu Meclis dokunulmazlıkları kaldırdı, paket şeklinde kaldırdı, hiç sorgulamadan kaldırdı. Burada, savunma hakkı verilmeden kaldırıldı ve bu süreç içerisinde biz bunun HDP'ye karşı bir saldırı olduğunu söylediğimizde 'hayır' dediler."

Edirne F Tipi Hapishanesi'nde tutuklu olan HDP önceki dönem Milletvekili Abdullah Zeydan'ın tahliye kararına yapılan itiraz ve sonrasında tutukluluğuna devam kararını hatırlatan Başaran, "Hukuken bir tutuklanma olduğuna kimse bizi ikna edemez. Daha bununla ilgili onlarca örnek verebiliriz. Bu bir siyasi darbedir, HDP'nin bitirilme projesidir. HDP'nin siyaset yapmasına direkt bir saldırıdır" dedi.

HDP'nin, çalışamaz hale getirilerek fiili olarak kapatılmak istendiğini vurgulayan Başaran, "28 Şubatçılar, bu bin yıl devam edecek diye düşünüyorlardı, AKP iktidarı da bu sürecin bin yıl daha süreceğini zannediyor. Bu, bin yıl sürse de HDP direnmeye devam edecek, HDP siyaseti bu ülkede umut olmaya devam edecek ama sizin ömrünüz de tıpkı 28 Şubatçılar gibi emin olun bin yıl sürmeyecek. Gidişiniz yakındır, bitişiniz yakındır, tükenişiniz yakındır. Siz bizi bitirmeye çalıştıkça biz daha da güçlenerek karşınıza geleceğiz."