1 Ekim 2024 Salı

Başaran: Karşımızdakiler aile değil kendine polis diyen bir gruptu

HDP Genel Merkez önüne polis işbirliğiyle yaratılmak istenen provokasyona izin vermediği için öldürülmekle tehdit edilen HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran ETHA'ya konuştu. "Karşımızda aileleri değil, kendilerine polis diyen ancak polis olduklarını düşünmediğim kişileri bulduk" diyen Başaran, tüm ölümlerin sorumlusunun AKP-MHP ittifakının kendisi olduğunun altını çizdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gene Merkez önüne, polisin yönlendirmesiyle provokasyon girişiminde bulunuldu. Çocukları için nöbet tuttukları iddiasıyla HDP'nin önüne üç ailenin siyah çelenk bırakacağını öğrenen partililer sabahın erken saatlerinde parti binasına geldi. 

Ailelerin siyah çelenk bırakmasına izin vermeyen HDP'lilere polis saldırdı. HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, hakarete ve tehdide uğradı. ETHA'ya konuşan Başaran, provokasyon girişimini değerlendirdi.

'UZUN SÜREDİR KİRLİ BİR PLANIN İÇİNDELER'
Partilerinin önünde eylem yapılacağı bilgisi üzerine erken saatlerinde parti binasına geldiklerini dile getiren Başaran, "Uzun süredir AKP-MHP ittifakı başını İçişleri Bakanlığı'nın çekmiş olduğu bir plan içesindeler" dedi. Kendilerine aile denen kişilerin devletin yönlendirmesiyle partileri önüne yığıldığına dikkat çeken Başaran, bu saldırılar sonucunda İzmir'de Deniz Poyraz'ın katledildiğini hatırlattı. 

'KARŞIMIZDA AİLELERİ DEĞİL, KENDİNE POLİS DİYEN BİR GRUP GÖRDÜK'
"Aynı girişimi Genel Merkezimiz önünde de gerçekleştirmek istediler. İzmir'de Deniz Poyraz arkadaşımız hedef göstermeler sonucu katledildi" Diyen Başaran, şöyle devam etti: "Demokratik hak adı altında partimizi çalışamaz duruma getirmeye çalışıyorlar. İtiraz ettiğimizde karşımızda aileleri bulmadık, net söyleyeyim. Kendilerine polis diyen ama kesinlikle polis olduklarını düşünmediğim bir takım, bir grup gördük. 

'GELDİĞİMİZ ANDAN İTİBAREN TEHDİT EDİLDİK'
Bu kişiler kime bağlı iktidar cevap vermeli. Bu kişiler nasıl çalışır iktidar cevap vermeli. Bu kişiler hangi amaca hizmet ediyor iktidar cevap vermeli. Bu kişiler kimin güvenliğini koruyor iktidar cevap vermeli. Biz vekil olarak geldiğimiz saniyeden itibaren bu grubun saldırısına maruz kaldık, tehditlerine maruz kaldık. En nihayetinde de basına yansıdığı gibi şahsım tehdit edildi."

'ÖLÜMLERİN SORUMLUSU AKP-MHP İTTİFAKIDIR'
Genel Merkez önünde yaşananların partilerine yönelik kirli planın işletildiğini bir kez daha gözler önüne serdiğini dile getiren Başaran, "Mesele gerçekten evlatlarını arayan insanlar değil. Bu acıları biz de yaşadık. Bu acıların son bulması için en net mücadele yürüten parti HDP'nin kendisi. HDP'de yakınlarını kaybeden onlarca arkadaşımız var ve hiçbiri nefretle, kinle hareket etmiyor. Bu sorunun nasıl çözüleceğinin yöntemini gösteriyor. Bu ülkede Kürt sorunu var, bu sorunun çözümü demokratik müzakere yolundan geçiyor. İktidar kutuplaştırmalarla bunu görmezden geliyor. İktidar partimizi hedef göstererek kendini meselenin dışında tutuyor. Bu topraklarda yaşımını yitiren her canın sorumlusu AKP-MHP ittifakının kendisidir, yürüttüğü savaş politikalarının kendisidir" dedi.