21 Eylül 2024 Cumartesi

Başak'ı katleden Boz ilk kez hakim karşısına çıktı

Başka Cengiz'i katleden Can Göktuğ Boz, ilk kez hakim karşısına çıktı. Akıl  sağlığının yerinde olmadığını iddia eden Boz, Başak'ı da bu yüzden öldürdüğünü öne sürdü. Mahkeme, Boz'un tutukluluğunun devamına karar verdi ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 

İstanbul'un Ataşehir ilçesinde 11 Kasım 2021 tarihinde Başak Cengiz'i kesici aletle katleden Can Göktuğ Boz'un "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması Anadolu Adliyesi 4.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada  fail Can Göktuğ Boz, Başak'ın ailesi, taraf avukatları ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları hazır bulundu.

Duruşma başlamadan önce Can Göktuğ Boz'un avukatı duruşmanın kapalı yapılması yönünde talepte bulundu. Mahkeme heyeti talebi reddetti.

Ardından mahkeme heyeti, Can Göktuğ Boz'un cezai sorumluluğun bulunduğuna ve akli dengesinin yerinde olduğuna dair Adli Tıp Kurumu'ndan rapor geldiğini aktardı.

Duruşmada ilk olarak söz verilen fail, bir kez daha akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia ederek, Başak'ı da bunun sonucunda katlettiğini öne sürdü. Fail, evinde bulunan diğer kılıçları da hobi amacıyla aldığını öne sürdü.

Daha sonra söz alan Başak'ın annesi Beyhan ve babası Avni Cengiz,  kızlarını katleden Boz'un en ağır cezayı almasını istedi. Abla Zemnure Türk ise başka kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi için fai en ağır cezanın verilmesini gerektiğini belirtti.

Olay anına ait görüntülerin izletilmesi üzerine Başak'ın annesi Beyhan Cengiz, ağlayarak salondan çıktı.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, fail Can Göktuğ Boz'un tutukluluk halinin devamına hükmederek, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.