8 Ekim 2024 Salı

Bartın'da sağanak: Köprüler yıkıldı, sokaklar göle döndü

Sağanak yağış sebebiyle sele teslim olan Bartın'da köylerdeki çok sayıda köprü yıkılırken, bazı araçlar ise sele kapıldı.

Bartın'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı bölgelerde köprüler yıkıldı, yollar hasar gördü. Heyelan nedeniyle Bartın-Karabük kara yolu ulaşıma kapandı. Sele kapılan araçtaki 2 kişi AFAD ekiplerince kurtarıldı.

Abdipaşa Beldesi'nin Yenihan Köyü'nde evlerde mahsur kalan 20 kişi ekipler tarafından kurtarıldı.

Kumluca beldesi Zafer köyünden geçen Herkeme Deresi'nin taşması nedeniyle bazı araçlar ve su tankerleri suya kapıldı. Bölgeye ulaşım sağlayan bazı köprüler de yıkıldı. 

Kumluca beldesi Akören Söküler köyünde meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle ahşap bir evin büyük bölümü yıkıldı, evdeki yaşlı bir kadın sel sularına kapıldı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yaşlı kadını arama çalışmalarına başladı.

Açıklama yapan Bartın Valisi Sinan Güner, "Saat 03.00 sıralarında ilk ihbarlar gelmeye başladı. Şu an bulunduğumuz Bartın-Abdipaşa-Ulus kara yolu üzerindeki yol çeşitli heyelanlar nedeniyle kapalıydı. Açtık, buraya kadar ulaştık ancak burada menfez göçmüş durumda. Buradan ilerisi yok. Servis yoluyla ulaşımı sağlamış olduk. Dere yatağında evler vardı, oradaki insanları kurtardık. Aracın üzerinde yardım bekleyenler vardı, sele kapılmış araçlar vardı, onları kurtardık. Kumluca Beldesi'ne bağlı Akören Söküler Köyü'nde bütün köprüler yıkılmış, servis yolları ile geçmeye çalışıyoruz. Ulus'un Zafer Köyü'nde bütün ulaşımı sağlayan her türlü köprü yıkılmış durumda. Karabük Valiliği'nden destek istedik. O taraftan gelinebilecek yollardan gelmeye çalışıyor. Özel idare ekipleri de patika yollardan araçları yürüterek inmeye çalışıyorlar" dedi.