30 Eylül 2024 Pazartesi

Barolar talepleri karşılanmazsa eylemlerini sürdürecek

TBB, 44 baro başkanının katılımıyla gerçekleştirdiği toplantının ardından sonuç bildirgesi yayınladı. Bildirgede avukatlara yönelik şiddetin sona ermemesi, Avukatlık Asgari Ücret ve CMK ücret tarifesi artırılmaması durumunda eylemlerin süreceği duyuruldu

Türkiye Barolar Birliği (TBB), 44 baro başkanının katılımıyla gerçekleştirdiği toplantının sonuç bildirgesini açıkladı. Avukatlık Asgari Ücreti ve CMK Tarifeleri'nin belirlenmesi, avukatlara yönelik şiddetin durdurulması üzerinde tartışmaların yapıldığı toplantının ardından açıklanan sonuç bildirgesinde, 8 Temmuz günü Adalet Bakanlığı'na sundukları şiddetin önlenmesine ilişkin acil tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesi istendi.

4 Haziran gününde açıklanan Türkiye Barolar Birliği Altı Aylık Dönem I. Değerlendirme Toplantısı Sonuç Deklarasyonu'nda yer alan eylem planının arkasında olduklarını vurgulayan barolar, "5 Temmuz 2022 tarihinde TBB ve Baro Başkanları ile Adalet Bakanlığı arasında yapılan görüşmede ortaya çıkan, tarifelerin Eylül ayı başında yayınlanması için ortak çalışma yapılması yönündeki iradeyi olması gereken bir yöntem olarak önemli görüyoruz" diye belirtti.

'ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN TBB'NİN ÖNERİLERİ HAYATA GEÇİRİLMELİ'
Adalet Bakanlığı ile yürüteceği görüşmelerde avukatların enflasyon karşısında yaşadıkları kayıpların telafi edilmesi için Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ile CMK Ücret Tarifesi'nin artırılması talebini dillendirmeye devam edeceklerini duyuran barolar, "Avukata yönelik şiddetle mücadele etmek üzere TBB'nin açık ve somut önerilerinin hayata geçirilmesi zorunludur" dedi.

TALEPLER KABUL EDİLMEZSE EYLEMLER SÜRECEK
Türkiye Barolar Birliği'nin Adalet Bakanlığı ile gerçekleştirdiği görüşmelerde somut sonuçların elde edilemeyeceğinin anlaşılması halinde eylemlerine devam edeceklerini vurgulayan barolar, "Toplantıda alternatif olarak ele alınan kademeli eylem planları, Türkiye Barolar Birliği tarafından tavsiye kararı şeklinde barolarla paylaşılacaktır" diye kaydetti.