29 Eylül 2024 Pazar

Barış Çakan'ı öldüren faile atanan avukattan açıklama

Çakan'ı öldüren faillerinden birisi için Ankara Barosu tarafından atanan avukattan soruşturması süren dosyaya dair açıklama yaptı.

Ankara'da 31 Mayıs akşam Barış Çakan'ın ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili aile fertlerinden ve devlet kurumlarından farklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Kürtçe müzik dinlediği gerekçesiyle öldürüldüğü haberinin ardından savcılık ve aile bireylerinden farklı açıklamalar gelmişti. 

Gözaltına alınan faiillerden birine Ankara Barosu tarafından müdafi olarak atanan Av. Fatma Bodur Gönülal, olayın tanık ve ifadelerde 'Kürtçe müzik' ifadesinin yer almadığını söyledi. Gönülal'ın twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"01.06.2020 tarihinde saat 02.10’da Ankara Barosu Cmk sistemi tarafından iş bu dosyaya şüphelilerden birinin müdafii olarak atandım ve saat 02:50’de Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosuna intikal ettim.

Büroya ulaştığımda dosya ile ilgili tüm evrakları inceledim (maktülün olay anında yanında bulunan arkadaşı, görgü tanıkları ve tüm şüphelilerin ifadeleri) ve ardından şüpheli ile özel görüşmemi gerçekleştirdim.

Dosya kapsamında gerek Sevgili Barış Çakan'ın olay esnasında yanında bulunan arkadaşının, gerek görgü tanıkları ve diğer şüphelilerin ifadelerinde hiç bir şekilde Kürtçe müzik dinlenildiği için öldürülme gibi bir iddia bulunmamaktadır."