23 Eylül 2024 Pazartesi

Baran Serhat Diyarbakır'da anıldı

Rojava'da Türk devleti ve çetelerinin düzenlediği saldırı ile katledilen MLKP MK üyesi ve Rojava temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat) HDP Diyarbakır il binasında düzenlenen etkinlik ile anıldı.
Rojava'nın Serêkaniyê kentinde düzenlenen suikast sonucu yaşamını yitiren Bayram Namaz (Baran Serhat) HDP Diyarbakır İl binasında düzenlenen etkinlik ile anıldı.
 
Anmaya ESP, HDP, DTK, ÖTSP, 78'ler Derneği temsilcileri ile HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, HDP belediye eşbaşkanları ve çok sayıda kişi katıldı.
 
Anmanın yapıldığı salona ESP Kürdistan imzalı, "Baran Serhat bê mirine! Emê bi serkevin" yazılı pankart ile Rojava'da ölümsüzleşen devrimciler ile tecrite karşı eylem yapan devrimcilerin fotoğraflarının olduğu "şehîd namirin" yazılı pankart asıldı.
 
Anma Baran Serhat şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler için saygı duruşu ile başladı. ÖTSP adına yapılan konuşmada Baran Serhat'ın yaşamına dair bilgiler verildi. Konuşmada, "Baran yoldaş birlik devriminin ürünü olan zaferler kuşağının önder kadrolarındandı. Aldığı görevleri militanlık, disiplin, emekçilik ve kararlılıkla yürüttü. Ezilen ulustan bir sosyalist olarak yurtsever duygularıyla sosyalist görüş açısını birleştirdi, sosyalist yurtseverliğin inşacısı oldu. Devrimci yaşamı boyunca sayısız kez işkenceli sorgulardan geçti. Girdiği işkencelerde her zaman başı dik çıktı. Ser verip sır vermeyenlerin geleneğinin devamcısı oldu. 8 yıllık tutsaklığının ardından özgürlüğüne kavuşur kavuşmaz devrim topraklarına koşarak orada partisinin temsilcisi ve komutanı oldu. Birleşik mücadele köprülerini yıkma hesabı yapanlar bilmelidir ki bu köprünün harcı tutmuştur. Bizler Baranlaşarak Leylalaşarak  bu mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz. Biz kazanacağız" dedi.
 
ESP adına yapılan konuşmada Leyla Güven ve binlerce tutsağın tecride karşı yaptıkları açlık grevi selamlanarak, tecrite karşı fedai eylem yaparak ölümsüzleşenler anıldı. Konuşmada şöyle denildi: "Bayram Namaz Türkiye ve Kuzey Kürdistan'ın birleşik devrimine adanmış mücadeleyi göğüsleyen bir komünistti. 2013'te 18 sayfalık yaptığı Kürtçe savunmasında, "Rojava'da Batı Kürdistan'da Kürt bölgesi oluşuyor. Bu küçük parçada büyük bir kapı açılıyor." dedikten kısa bir süre sonra Rojava'ya geçerek devrimi büyüttü. Rojava'nın her karış toprağında izi, her direnişte payı, inşâ edilen her toplumsal işte alınteri vardır. Saray faşizmi ve çeteleri Kürdistan birleşik devrimini hedef almışlardır. Suruç'ta sosyalist gençleri katlederek halklarımız arasındaki köprüyü yıkmak isteyenler bu çizgide ısrar eden çizgiyi kırmak istemişlerdir. Onun bıraktığı birleşik devrim mirası şimdi bizim omuzlarımızda bir görev olarak duruyor. Onun bu mirasına sahip çıkmak büyütüp geliştirmek önümüzde bir görev olarak duruyor."
 
Gençlik adına yapılan konuşmada, "Baranların Zülküflerin Medyaların mesajını iyi okumak lazım. Yaşamın her yerinde onların hayatlarını okuyarak öğreniyoruz. Zor günlerden geçiyoruz. Kaybımız büyük ancak başımız dik. Baran'ın yoldaşları olarak sözümüz ve eylemimizle onun izinde olacağız. Onun devrimci hedefleri ve atılım ruhu bizlere güç katmaya devam edecek. Onu hedef alanlara onun şahsında kararlılığımızı kırmaya çalışanlara son sözümüz Baranlaşmak, daha çok Baranlaşmak olacak" denildi.
 
Gençliğin konuşmasından sonra HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ve DTK adına bir konuşma yapıldı. Konuşmaların ardından Baran Serhat'ın kendisinin besteleyip seslendirdiği şarkılar dinlendi.
 
Anma etkinliği "Şehîd Namirin", "Ey Şehîd Xwina Te Êrdê Namîne" sloganları ile bitti.