25 Eylül 2024 Çarşamba

Bando Çocuk Tiyatrosu Karyer Mahallesinde

Limter-İş Sendikası ile BEKSAV'ın ortak çalışması kapsamında Tiyatro İmge ve Bando Çocuk Tiyatrosu bir kez daha deprem bölgesi olan Antakya Harbiye'ye gitti. Karyer Mahallesinde çocuklarla drama atölyesi gerçekleştirdi.

Limter-İş Sendikası ile Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı'nın (BEKSAV) ortak çalışması kapsamında Tiyatro İmge ve Bando Çocuk Tiyatrosu Antakya'ya gitti.

Depremin büyük yıkım yarattığı Harbiye ilçesindeki Karyer Mahallesine giden tiyatrocular, Kazım Karabekir İlköğretim Okulunun bahçesinde çocuklarla drama atölyesi gerçekleştirdi.

Bando Çocuk Tiyatrosu oyuncuları, çocuklarla oyunlar oynadı, dans etti.

Bando Çocuk Tiyatrosu oyuncuları 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden kısa bir süre sonra Antakya, Adıyaman ve Antep'e giderek çocuklarla oyunlar oynamıştı.

'HERKESİ BURAYA BEKLİYORUZ'
Tiyatro İmge ve Bando Çocuk Tiyatrosu oyuncuları adına Mine Şirin, Limter-İş Sendikasının deprem dayanışması çalışması kapsamında Antakya Harbiye'deki Karyer Mahallesine geldiklerini söyledi. Kadınlar ve çocuklarla tiyatro oyunları, atölyeler, drama çalışmaları yaptıklarını söyleyen Şirin, buldukları her fırsatta deprem bölgesine gelmeye devam edeceklerini vurguladı. Şirin, "Destek olabilecek herkesi buraya bekliyoruz" çağrısında bulundu.