1 Ekim 2024 Salı

Bakırköy'deki nöbet eylemine sanatçılardan destek

Ölüm orucundaki avukatlar Timtik ve Ünsal içni yapılan nöbet eylemine bugün de sanatçılar destek verdi. "Onların sesi olmak boynumuzun borcudur" diyen sanatçılar, bu sesin büyütülmesini istedi.

Savunmaya Özgürlük İnisiyatifi'nin çağrısı ile ölüm orucunda olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın serbest bırakılması talebiyle başlayan nöbet eylemi devam ediyor. 

Timtik'in bulunduğu Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan eyleme sanatçılar Pınar Aydınlar, Ayla Yılmaz, Grup İsyan Ateşi, Serhat Raşa, Abbas Şahin, Avni Sağlam da katıldı.

ASLAN: ZULME KARŞI SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ
ÇHD Genel Sekreteri Nergis Tuba Aslan, Timtik ve Ünsal'ın hukuka aykırı bir şekilde hastanede tutulduğunu belirterek, "Arkadaşlarımızı yalnız bırakmama konusunda kararlıyız. Dayanışma ve destek her geçen gün artıyor. Devletin baskı, zulüm ve korkutma politikası hiç bir zaman işe yaramadı. Bu zulme karşı sesimizi daha fazla yükselteceğiz" dedi.  

AYDINLAR: HİÇ KİMSEYE EĞECEK BAŞIMIZ YOK
Ardından sanatçılar adına Pınar Aydınlar, konuştu. Aydınlar Timtik ve Ünsal'ın onurlu mücadelesine tanık olduklarını belirtti, "Bizler, devrimci sanatçılar, Yılmaz Güney'in ardılları olarak deriz ki; Hiç kimseye eğecek başımız yok. Umudumuzun bittiği yerde inadımız başlar. Bugün Ebru ve Aytaç'ın yaptığı da bu" dedi. 

Timtik ve Ünsal'ın adil yargılanmak için direndiğini hatırlatan Aydınlar, "Selahattin Demirtaş'ın uğradığı haksızlığa karşı da direniyorlar. Onlar Soma'da katledilen işçiler, işçi sınıfına yapılan zulme karşı da direniyorlar, Kürdistan'da, uzman çavuşun tecavüzüne uğradığı için canına kıyan kızı için direnin annenin onuru için de direniyorlar. Adil yargılanma talebi meşrudur. Bizler Ebru ve Aytaç'ın mücadelesinin yanında duruyoruz" şeklinde konuştu. 

'EBRU VE AYTAÇ'IN SESİ OLMAK HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR'
"Daha dün sevgili İbrahim'in,Helin'in cenazelerine,tabutlarına omuz verdik. Bu ağırlığı yaşadık" diyen Aydınlar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizler, sarayların, saltanatların sanatçıları değiliz. Bizler. halkın onurlu avukatlarının, direnen işçi sınıfının, emekçilerin, zindanlarda açlık greviyle direnenlerin, hep beraber onurluca büyütülen mücadelenin sanatçılarıyız. Bizler ölüm istemiyoruz. Biz ki yaşamı uğruna ölecek kadar sahiplenenleriz. Ebru ve Aytaç'ın sesi olmak hepimizin boynunun borcudur."

Eylemde, "Devrimci avukatlar onurumuzdur" sloganı atıldı. 

Sanatçılar, direnişteki avukatlar için marşlar söyledikten sonra eylem sona erdi.