25 Eylül 2024 Çarşamba

Bakırköy'de bir tutsak vajinasına aldığı tekme darbesiyle yaralandı

Bakırköy Kadın Hapishanesi'nde dün yaşanan saldırıda Esin Kavruk hapishaneden çıkarılarak TMŞ polislerine teslim edildi. Kavruk'tan işkenceyle DNA örneği alındı. Saldırıda bir tutsak da vajinasına aldığı tekme darbesiyle yaralandı.

Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi'ne jandarma robokoplarla saldırı düzenlendi. Siyasi kadın tutsakların kaldığı B/6 Koğuşu'na düzenlenen saldırıda tutsaklar saçlarından sürüklendi, darp edildi. Zorla DNA örneği alınmak istenen Esin Kavruk hapishaneden çıkarılarak Haseki Hastanesi'nde TMŞ polislerine teslim edildi. Kavruk'tan işkenceyle DNA örneği alınırken, koğuştaki saldırıda bir tutsak vajinasına aldığı tekne darbesiyle yaralandı.

Saldırının öğrenilmesi ardından Bakırköy Kadın Hapishanesi'ne giden avukatlar siyasi tutsakların kaldığı B/6 koğuşuna yapılan saldırının ayrıntılarını açıkladı. 

Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarının verdiği bilgiye göre, saldırı 28 Kasım sabahı saat 08.30 sularında gerçekleşti. İstanbul TMŞ polislerine teslim edilmek üzere B/6 koğuşunda kalmakta olan Esin Kavruk koğuştan çıkarılmak istendi. Yüze yakın robokop kıyafetli gardiyan ve asker, birinci ve ikinci müdürlerin nezaretinde koğuşa baskın yaptı. Koğuşta bulunan 16 tutsak darp edilerek hücrelere götürüldü.

DNA ÖRNEĞİ İŞKENCEYLE ALINDI
Sosyal medya paylaşımları nedeniyle 11 Ekim 2019'da tutuklandıktan sonra hakkında açılan başka bir soruşturma ileri sürülerek DNA örneği dayatmasında bulunulan Esin Kavruk, koğuştan darp edilerek hapishane dışına çıkarıldı. Kavruk, Haseki Hastanesi önünde bekleyen TMŞ polislerine teslim edildi. TMŞ polisleri Kavruk'tan işkenceyle DNA örneği aldı. Avukatlar, işkencenin adli tıp birimi tarafından da belgelendiğini açıkladı.

BİR TUTSAK VAJİNASINA TEKME DARBESİYLE YARALANDI
Esin Kavruk'un koğuştan çıkarılmak istenmesine karşı koyan diğer tutsakların tamamı darp edildi, hakarete uğradı. Saldırının ardından arama altında koğuş talan edilirken, birçok kitap ve eşyaya el konuldu. Saldırıda Dilek Geçgin'in vajinasına aldığı tekme darbesi nedeniyle hastaneye kaldırıldığı ve yürümekte zorlandığı, Zeynep Gerçek ve Esin Kavruk da bellerine aldığı darbeler nedeniyle yürüme güçlüğü çektiği öğrenildi. Darp edilen tutsaklar koğuştan çıkartılarak 5 saat hücrelerde tutuldu. Tutsaklar tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

TÜM SORUMLULAR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMALIDIR
Yasaya aykırı bir şekilde DNA örneği alındığına dikkat çeken Ezilenlerin Hukuk Bürosu "DNA örneği alınması kararını veren Sulh Ceza Hakimi ile birlikte bu hukuka aykırı kararı uygulama adına tutsaklara saldırı kararı veren hapishane müdürleri, gardiyanlar ve TEM polisleri yaşananlardan sorumludur. Tüm bu sorumlular hakkında vakit kaybetmeksizin soruşturma başlatılmalı, tutsakların bir an önce hastaneye sevkleri sağlanmalıdır. Bizler de sürecin takipçisi olacağımızı bildiriyor kamuoyunu tutsaklarla dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.