22 Eylül 2024 Pazar

Bakırhan: AKP yönetiminde Antep IŞİD'in merkezi haline geldi

Partisinin Antep kongresinde konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, Antep'in AKP yönetiminde IŞİD'in merkezi haline geldiğini söyledi. Antep'in söylediği gibi sanayi kenti olmadığına da dikkat çeken Bakırhan, kentte demokrasi olmadığını dile getirdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Antep İl Örgütü 2. Olağanüstü Kongresini gerçekleştirdi. Şehitkamil ilçesinde bulunan bir düğün salonundaki kongreye, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın yanı sıra çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi de katıldı. Divan üyelerinin seçilmesinin ardından demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anıldı.

Kongrede gündeme dair gelişmeleri değerlendiren Bakırhan, dünyada yaşanan savaşlara değindi. İç politikaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakırkan, sarayın gündemiyle Antep halkının gündeminin aynı olmadğını dile getirdi.

AKP yönetimindeki Antep'in IŞİD'in merkezi haline geldiğini söyleyen Bakırhan, iktidarın Antep'i sanayi kenti olarak lanse edildiğini ancak kentin yoksul olduğuna dikkat çekti.

Antep'te Kürtçe tiyatro oyununun Zeugma Müzesi tarafından yasaklanmasına tepki gösteren Bakırhan, "Kürdün tiyatrosunu, dilini yok sayan bu anlayışa marka kent diyebilir miyiz? Demokrasi kenti diyebilir miyiz" ifadelerini kullandı.

Kürt sorununun demokratik çözümü için PKK lideri Abdullah Öcalan'ın muhatap olduğunu kaydeden Bakırhan, "Kürt sorununu çözmeyenler bu ülkenin düşmanlarıdır. Kürt meselesini çözmeyenler asıl bölücülerdir, bu halkları karşı karşıya getiren ve düşmanlaştıran bir anlayışa sahiptirler. Kavga yeter, aşımızdan ekmeğimizden bu savaşa paralar gitmesin. Ne olsun; Kürt anasını görsün, dilini konuşsun, seçtiği iradesiyle kendini yönetsin. Niye yanaşmıyorlar? İşlerine gelmiyor. Tekrar bu ülkenin geleceği için tekrar iktidarı ve varsa devlet aklını çözüme, müzakereye, Kürt sorununu demokratik yollarla çözmeye davet ediyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra raporlar okundu. Antep İl Eşbaşkanlığı görevine, Hacer Ayhan ve Mehmet Satan seçildi.