22 Eylül 2024 Pazar

Bakırhan Adıyaman halkıyla buluştu

Deprem katliamının yıldönümünde Adıyaman halkıyla buluşan DEM Parti Eş Genel Başkanı, deprem sonuçlarının sorumlusunun iktidar olduğunu kaydetti. Adıyaman halkına hesap sormak için 31 Mart seçimlerinde iktidara oy vermeme çağrısı yapan Bakırhan, halkarla dayanışma içinde olacaklarını belirtti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, deprem katliamının yıldönümünde Adıyaman'da halkla bir araya geldi. Bakırhan ve beraberindeki heyet; Kömür Belediyesini, Karapınar Cemevini ve Karapınar Mezarlığını ziyaret etti.

Adıyaman İl Örgütü önünde yapılan açıklamada Bakırhan, deprem olduğu zaman da şimdi de devletin olmadığını kaydetti. Deprem vergilerinin nereye gittiğini soran Bakırhan, hükümetin hesap vermediğini aksine hesap sorduğunu, soru soran insanlar hakkında soruşturmalar açtığını kaydetti.

Depremin sonuçlarının en büyük sorumlusunun iktidar olduğunun altını çizen Bakırhan, "Bu iktidar Türkiye'yi yönetemediği gibi deprem sürecini de yönetemedi. 21 yıllık iktidarlarında bizi yoksulluğa ve açlığa maruz bıraktı, üstüne bir de depremin sonuçlarını ekledi. Bunların vaatlerinin dışında bize verebilecekleri bir şey yoktur. Ben Adıyaman halkının, Hatay halkının, Maraş halkının, Amed halkının artık bu yalan ve vaatlere kanmaması gerektiğini belirtmek istiyorum. Ülkeyi uçuruma getirenlerin, bu depremin sonuçlarını ortadan kaldırabileceklerini zannetmiyorum. Devlet depremde enkazın altında kaldı. Peki, Amed'de devlet var mıydı? Yoktu. Belediyelerimize kayyım atanmasına rağmen, Amed halkı kendi dayanışmasıyla ve güç birliğiyle depremin sonuçlarını ortadan kaldırdı. Amed bir kez daha gösterdi ki iktidarın değil, halklarımızın dayanışması ve birbirinin yarasını sarması gerekiyor. Biz itiraz etmediğimiz sürece, depremin sonuçlarını bu hükümetten sormadığımız sürece onların vaatleriyle yıllarımızı konteynerlerde, çadır kentlerde sürdürmek zorunda kalacağız. Onun için size çağrımızdır: Bu iktidarın yalanlarına kanmayın, yaraları saracakları yalanına kanmayın" dedi.

DEM Parti'nin halkın  yanında olduğunu dile getiren Bakırhan, hem parlamentoda hem sokakta hem hukuki anlamda Adıyaman halkının, deprem yaşayan halkların dertlerinin sözcüsü olmaya devam edeceklerini belirtti. Bakırhan, şöyle devam etti: "Sizlere bir kez daha söz vermek istiyorum. 31 Mart'ta yerel yönetimlerden bu kayyımcı zihniyeti gönderdikten sonra, Amed Belediyesinin imkanlarını, Van Belediyesinin imkanlarını, alacağımız 100'ün üzerindeki belediyenin olanaklarını başta Adıyaman olmak üzere deprem bölgelerine taşıyacağız. Siz Adıyaman halkı da 31 Mart'ta bu depremin hesabını sormalısınız. Bugün buraya mezarlıktan geldik; ağlayan annelerimizin gözyaşlarına tanık olduk, gencecik kadın arkadaşlarımızın ağıtlarına, feryatlarına şahit olduk. Bu ağıtları, bu gözyaşlarını bize yaşatan bu iktidardan, Adıyaman halkının bir beklentisi olmasın. Bunlar bugüne kadar söylemiş oldukları hiçbir sözde durmadılar, vermiş oldukları hiçbir sözü yerine getirmediler. Bu depremde yaşanan ihmalleri, hükümetin enkazın altında kaldığı bu süreci unutmayacağız. Bunu onlara hatırlatacağız. Sizinle dayanışma içerisinde olacağız, hakkınızı her platformda aramaya devam edeceğiz. Ancak lütfen siz de bu yalancılara, bu talancılara, on binlerce insanımızın yaşamını yitirmesine sebep olan bu iktidara 31 Mart'ta kırmızı kart gösterin. Bizler onların politikalarına kandığımız müddetçe, bu sonuçları hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Ben bu sonuçları hep birlikte aşacağımıza inanıyorum. Bu sonuçları aşacak bir gücümüz ve partimiz olduğunu sizlere hatırlatıyorum."