23 Eylül 2024 Pazartesi

Bakanlık korumasındaki Ezidî çocuk DAİŞ'li aliye geri verildi

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı'nın korumasındaki Ezidî çocuğu kendisini kaçırarak "satışa çıkaran" DAİŞ'li aileye teslim etti.

Ankara'da 2021 yılının şubat ayında polis tarafından DAİŞ'in hücre evine baskın  düzenlediği ve bir Ezidî çocuğun kurtarıldığı duyurulmuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın korumasına alınan Şengalli Ezidî çocuk, bakanlık tarafından yine kendisini Türkiye'ye kaçıran ardından derin internette (dark web) "satışa çıkarılan" Irak'lı DAİŞ'li aileye geri verildiği açığa çıktı.

Bugün Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde çocuğu Türkiye'ye kaçıran Irak'lı Sabbah Ali Oruç'un yargılanmasına başlanması beklenirken yeni bir bilgiye ulaşılmış oldu.

Artı Gerçek de yer alan habere göre 21 Haziran 2022 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın onayı ile hakkındaki "koruma kararı" kaldırılan Ezidî çocuk, Pursaklar Sevgi Evi görevlileri tarafından "teslim tutanağı" ile DAİŞ'li aileye teslim edildiği öğrenildi.

Geçen yıl Ezidî çocuğun kaçırılıp Ttrkiye getirilmesinden sorumlu olan DAİŞ'li aile evlerine yapılan polis baskını ile gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemede DAİŞ'li olduklarını, DAİŞ için çalıştıklarını kabul etmişti. "Etkin Pişmanlık Yasası"ndan yararlanan DAİŞ'li aile adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.