1 Ekim 2024 Salı

Bakan Koca: 21 Eylül'de okulların açılması eğilimi içindeyiz

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayısında son bir buçuk ayın en yüksek sayısına ulaşıldığını belirtti. Koca, 21 Eylül'de okulların açılması eğiliminde olduklarını da söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Coronavirus Bilim Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Sağlık Bakanı son "1,5 ayın en yüksek hasta sayısına ulaştık" dedi.

Korona salgını ile mücelenin devam ettiğini ifade eden Koca, vakaların binin üzerine çıkmasının ardından ortalama 40 bin civarında olan test sayısının 60 binlere çıkarıldığını ve bu rakamı yüzbinlere yükseltmeyi planladıklarını söyledi.

Koca, toplantı sırasında Türkiye'nin günlük tablosunu da açıkladı. Buna göre bugünkü hasta sayısı 1.303, yaşamını yitirenlerin sayısı ise 23.

Bakan Koca'nın açıklamasından satırbaşları şöyle:

-Vaka sayıları bir süredir yükselişte, son 1,5 ayın en yüksek hasta sayısına ulaştık,

-İlaç tedavisinde herhangi bir sıkıntımız yoktur.

-Antiviral ilacın yerli üretimine 4 firma tarafından başlanmıştır.

Evde tedavide yeni bir uygulamaya geçiyoruz, hekimlerimiz teletip denilen sistem sayesinde hastalarıyla doğrudan görüşme yapacak.

-Kurallara uyarak ağır hasta sayısını da azaltıyoruz.

-Temaslı sayısı artıyor.

-Salgınla bölgesel mücadele yöntemini seçtik.

-Hes kodu ile gidilen yerlerde virüs olup olmadığı öğrenilecek. Riskli alan özelliği ay sonunda tüm yurtta devreye girecek.

-Tarihte son bulmamış bir salgın yoktur.

-Bilim Kurulu olarak 21 Eylül'de okulların açılması eğilimi içindeyiz. Kademelendirme tarzında olabilir, gerektiğinde uzaktan ve hibrit şeklinde de olabilir."