25 Eylül 2024 Çarşamba

Bağcılar'da seçim bürosu açıldı: AKP faşizmini yıkmakla görevliyiz

İstanbul Bağcılar'da halkın yoğun ilgisiyle seçim bürosunu açan Yeşil Sol Parti, AKP-MHP faşizmini yıkacağını kaydetti. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul'da seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bağcılar Evren mahallesinde halkla bir araya gelen milletvekili adayları Çiçek Otlu, Cengiz Çiçek Celal Fırat ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol'un katılımıyla seçim bürosu açıldı. 

Etkinliğe halk yoğun ilgi gösterirken uzun süre halaylar dinmedi, sloganlar susmadı. 

OTLU: AKP FAŞİZMİNİ YIKMAKLA GÖREVLİYİZ
Söz alan Çiçek Otlu, trafik kazası geçiren Meral Danış Beştaş'a geçmiş olsun dileklerini sundu. AKP-MHP faşizminin politik islamcı faşist rejimi yeniden kurmak, kurumsallaştırmak istediğini belirten Otlu, "Cumhuriyetin ikinci yüzyılında kadınları köle yapmak istiyor, Kürtleri öldürmek istiyor, inkar etmek istiyor. İşgalci savaş politikalarına devam etmek istiyor, Alevileri yok sayıyor. Biz bunu Maraş merkezli depremlerde gördük. Kürt, Alevi, Arap halkına 'ölün' dedi. 'Size bir suyu bile layık görmüyorum' dedi. Biz bu AKP faşizmini yıkmakla görevliyiz. Her gün çalışmalıyız" dedi. 

'KADINLAR OLARAK BU ERKEK REJİMİ YIKMALIYIZ'
İmralı'da tecrit işkencesine maruz kalan PKK lideri Abdullah Öcalan, HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, Sabahat Tuncel, Gültan Kışanak başa olmak üzere tüm politik tutsaklar için çalışmak gerektiğini kaydeden Otlu, şöyle devam etti: "Kendi özgürlüğümüz için çalışmalıyız. Kürt halkının yüz yıldır beklediği statüyü, eşitliği kazanması için çalışmalıyız. DEP, HADEP geleneğinden biliyoruz ne kadar budadılarsa, yasakladılarsa özgürlüğümüzden vazgeçmedik. O yüzden şimdi kenetlenme zamanı. Kapı kapı çalışma zamanı. Herkese gidip çözümün Yeşil Sol'da olduğunu söyleme zamanı. Hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Biz bu faşist rejimi yenmeliyiz. Biz kadınlar bu erkek rejimi yıkmalıyız. Tek yol, tek çözüm Yeşil Sol, üçüncü cephe Yeşil Sol'dur."

FIRAT: HAKSIZLIĞIN SON BULMASI LAZIM
Bir Kürt Alevi olduğunu dile getiren  Celal Fırat da bu coğrafyada coğrafyada Alevisiyle, Sunnisiyle, Türküyle, Kürdüyle, Ermenisiyle, inananı, inanmayanı herkesle kardeşçe yaşamak istediklerini ancak cumhuriyetin birinci yüzyılında herkesin ötekileştirildiğini kaydetti. İktidarın inançları, dilleri yok saydığını belirten Fırat, "AKP-MHP faşizmine diyoruz ki sizi 14 Mayıs akşamı, halkların kardeşliğiyle, davul zurnayla göndereceğiz. Türkiye'de o kadar zulüm, haksızlık var ki yüz binlerce insan tutsak, sınır dışı edilmiş. Yurt dışından Türkiye'ye gelmek istiyor. Türkiye'de yoksulluğun, haksızlığın son bulması lazım. Ekonomi neredeyse batmış. İnsanların vicdanlarıyla cüzdanları arasında sıkıştırılmış. Bir kilo soğanın 30 lira olduğu süreç. Biz diyoruz ki halkımız yoksulluktan başını kaldıramıyor onlar önümüze savaş gemisi getiriyor. Artık bu coğrafyada Alevinin, Sunninin, Kürdün, Ermeninin, inananın, inanmayanın el ele verip barış türkülerini, halaylarını gür bir şekilde söylemeliyiz" dedi. 

Böl parçala yönet politikalarına işaret eden Fırat, faşizme karşı birleşik mücadele çağrısı yaptı. 

BİROL: YEŞİL SOL EZİLENLERİN BÜYÜK UMUDU OLARAK GELİYOR
Son olarak HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol söz aldı. İktidarın zulmüne rağmen halkların "vardık, varız, var olacağız" dediğinin altını çizen Birol, şöyle devam etti: "Soğanı taneyle alan, yoksullukla terbiye edilmeye çalışılan, işsiz kalan, evsiz kalan, hastane kapısında süründürülen ama ‘ben buna layık değilim, değiştireceğim' diyen halk geliyor. İşte Yeşil Sol bütün ezilenlerin, Kürt halkının, Alevilerin, kadınların, gençlerin ve kendini özgürlükte, adalette, eşitlikte, özgürlükte bulan her yurttaşımızın büyük umudu olarak geliyor."

Konuşmaların ardından alkış, zılgıt ve sloganlarla seçim bürosu açıldı.