25 Eylül 2024 Çarşamba

Bağcılar'da halk buluşması: Teslimiyet ihanete, direniş zafere götürür

Bağcılar'da Yeşil Sol Parti'nin düzenlediği halk buluşmasına on binlerce kişi katıldı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "En az yüz milletvekiliyle parlamentoya girelim ki yaşanan bütün krizlerin çözümünde anahtar parti olalım" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Bağcılar'da halk buluşması gerçekleştirdi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarının katıldığı buluşmada on binlerce kişi bir araya geldi.

Halaylarla başlayan buluşma öncesi Demirkapı Mahallesinden yürüyüşlerle alana geçildi. Miting havasında geçen buluşmada "Teslimiyet ihanete, direniş zafere götürür" ve "Hiç merak etmeyin, faşizm yenilecek" pankartları açıldı.

Buluşmada ilk olarak Yeşil Sol Parti adayları halkı selamladı.

OTLU: BİZ KAZANACAĞIZ
Son bir haftada Kürtlere, gazeteci, avukat, sanatçı ve siyasetçiye dönük siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösteren Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Çiçek Otlu, "Kürtleri, Alevileri, kadınları, gençleri, işçileri inkar edenler, sandıkta güvenliği sağlayacak avukatlar, gazeteciler, parti yöneticilerini gözaltına aldı. Bugün ise ESP'ye de operasyon yaptılar. İmralı'da tecrit altında bulunan Sayın Abdullah Öcalan başta olmak üzere Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel için çalışacak mıyız? Dolaşacak mıyız? 14 Mayıs'ta hep birlikte değiştiriyoruz. Oylar Yeşil Sol Parti'ye. Bu coşku, birliktelik Kürt halkını, Aleviler, gençler, işçi sınıfını birlikte kazandıracaktır. Biz kazanacağız, mutlaka kazanacağız" ifadelerini kullandı.

ÖNDER: KAPI KAPI DOLAŞALIM
Bu meydanları doldurmak için büyük bir emek verildiğini ve bedel ödendiğini ifade eden Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, önlerindeki süreçte bu emeğin sonucunu alacaklarını söyledi. Önder, "Kapı kapı, kahve kahve, sokak sokak gezip Yeşil Sol Parti'yi anlatmamız gerek. 14 Mayısa kadar bunu anlatmanızı istiyorum" çağrısında bulundu.

BULDAN: HER YERDE AYNI COŞKU VE KARARLILIĞI GÖRÜYORUZ
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, gittikleri her yerde aynı coşku ve kararlılığı gördüklerini belirtti. Halkın AKP-MHP'yi gönderme kararını verdiğini söyleyen Buldan, sandık güvenliğine dönük endişelere dikkat çekerek, "İstanbul için de aynı şeyi söylüyorlardı. Ne yaparsak yapalım İstanbul'u bırakmayacaklar terk etmeyecek diyorlardı. Ne oldu? Tıpış tıpış gittiler, arkalarına bakmadan gittiler. Şimdi de tıpış tıpış göndereceğiz onları, inanın arkalarına bile bakmaya fırsatları bile olmayacak. Atı alan Üsküdar'ı geçemeyecek bu sefer" ifadelerini kullandı.

İktidarın halkın boğuştuğu açlık ve yoksulluğa gözünü kapadığını söyleyen Buldan, "Çünkü onlar Saray'ın penceresinden ülkeyi toz pembe görüyorlar. Oysa bizim halkımızın geçim derdi var. Gençlerimizin gelecek derdi var, kadınlarımızın gelecek derdi var" ifadelerini kullandı. Geleceği değiştirmenin gençlerin elinde olduğunu dile getiren Buldan, "Söz de sizin, karar da sizin, mühür de sizin elinizde olacak. O mührü Yeşil Sol ağacının altına öyle bir vurun ki, Türkiye'nin her yeri Yeşil'e boyansın. Sandıklara gittiğiniz zaman elinizi vicdanınıza koyun ve deyin ki hesap sormaya geldik" dedi.

'YEŞİL SOL PARTİ PARLAMENTOYA GÜÇLÜ GİRMELİ'
Cumartesi Anneleri'nin, Emine Şenyaşar'ın, tutsak edilen Selahattin Demirtaş'ın, Figen Yüksekdağ'ın, Gültan Kışanak'ın, Sebahat Tuncel'in, Bekir Kaya'nın, Ayla Akat Ata'nın Selçuk Mızraklı'nın hesabını sandıklarda soracaklarını kaydeden Buldan, tarihi bir süreçten geçtiklerini söyledi. Yeşil Sol Parti'nin parlamentoya güçlü girmesinin şart olduğunu vurgulayan Buldan, "14 Mayıs tarihine kadar çalışmak, 14 Mayıs'ta da sandıklara sahip çıkmak, hiçbir oyumuzun boşa gitmemesi için o sandıkları korumak lazım. Ben inanıyorum, İstanbul halkı, gençler ve kadınlar sandıklarımıza sahip çıkacak. Biz bu sorumluluğu üstlendik, çalışmalarımızı yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Hiçbir sandığımızı sahipsiz bırakmayacağız, AKP'nin hırsızlık yapmasına bu sefer izin vermeyeceğiz" dedi.

Bağcılar halkına 14 Mayıs'a kadar herkese Yeşil Sol Parti'yi anlatmasını söyleyen Buldan, "Oy pusulasında HDP olmayacak. Sadece Yeşil Sol olacak. O yüzden, biz de mührümüzü Yeşil Sol'un altına vuracağız. İstanbul'da geçen dönem aldığımız vekil sayımızı ve oy oranımızı ikiye katlamazsak kendimizi başarılı saymayacağız. En az yüz milletvekiliyle parlamentoya girelim ki yaşanan bütün krizlerin çözümünde anahtar parti olalım" dedi.

Herkesin Yeşil Sol Parti'ye sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Buldan, aynı zamanda bir kadın partisi olduklarına dikkat çekti. Buldan, şöyle devam etti: "Sevgili kadınlar, hepinizin adına kadın temsilciler, hepinizin adına genç temsilciler parlamentoya gidecek. Jin Jiyan Azadî dedik, şimdi de Dîsa Jin Dîsa Jiyan diyoruz. Jin Jiyan Azadî. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum, bu güzel coşkunuzdan dolayı hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum, mutlaka kazanacağız, mutlaka başaracağız. An serkeftin an serkeftin."

Buluşma boyunca, "Jin Jiyan Azadi", "Biji serok Apo", "Yeşil Sol umuttur, umut dik ayakta" sloganları atıldı.

Buluşmanın ardından kitleye saldıran polis, 13 kişiyi gözaltına aldı.