25 Eylül 2024 Çarşamba

Bağcılar seçim bürosu açılışı: Siyasi tutsakları özgürleştireceğiz

İstanbul Bağcılar'da Yeşil Sol Parti adaylarından Çiçek Otlu'nun katılımıyla meydanda bildiri dağıtımı yapıldı. Ardından Fatih ve Demirkapı mahallerinde büro açılışları gerçekleştirildi. Binlerce kişi büro açılışlarına yürüyüş düzenleyerek geldi. Otlu, başta Abdullah Öcalan, Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş olmak üzere tüm politik tutsakları özgürleştireceklerini söyledi.

İstanbul 3. bölgede coşkulu büro açılışları ve çalışmalar sürüyor. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) adaylarının katılımıyla Bağcılar meydanında bildiri dağıtımı yapıldı. Halayların çekildiği bildiri dağıtımı sırasında polis taciz etse halk ve partililer aldırış etmedi.

Ardından Demirkapı ve Fatih mahallelerinde büro açılışları yapıldı. Halk açılışlara sloganlar eşliğinde yürüyüş yaparak geldi.

Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ile İstanbul 3'üncü Bölge milletvekili adayları Çiçek Otlu, Ercan Sağlam ve Cemil Güngören'in katıldığı açılışlara binlerce kişi katıldı.

Fatih Mahallesi Sözcüsü Tahsin Ermas, AKP-MHP iktidarı döneminde Kürtlere yönelik baskıların arttığını söyledi, halka seçimlerde oy kullanma ve sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundu.

Milletvekili adayı Cemil Güngören, iktidarın kendinden olmayanı yok saydığını, bu anlayışın Roboskî, Suruç ve Ankara'da katliamlar yaptığını belirtti. Depremde yaşananları hatırlatan Güngören, "On binlerce insan enkaz altında çaresizce günlerce bekledi. Bu iktidarı göndermemiz gerekiyor" dedi.

Adaylardan Ercan Sağlam da, açılış için bir araya gelen kitleyi işaret ederek Kürt halkının iradesini belli ettiğini vurguladı. Ev ev çalışma yapılması gerektiği çağrısında bulunan Sağlam, tutsak siyasetçilerin serbest bırakılması için mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

BİNLERCE KİŞİ YÜRÜYÜŞ YAPTI
Barış Annelerinin Fatih mahallesinde seçim bürosunun açılışını yapmasının ardından kitle, Yürüyüş Yolu'ndan Demirkapı Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca halkın katılımı artarak kitlenin sayısı binlere ulaştı. Kitle, "PKK halktır halk burada", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" ve "Jin, jiyan, azadî" sloganlarını attı. Polis, kitlenin önünü kesmeye çalışsa da kitlenin tepkisi ile karşılaşınca geri adım attı. Kilometrelerce yol yürüyen kitle, daha sonra Demirkapı mahallesine gelerek, şarkılar eşliğinde halay çekti.

Açılışta ilk olarak Barış Annesi Sabiha Bozan söz alarak, "Hepimiz bir olacağız ve bu iktidar kazanmayacak" dedi.

'TÜM POLİTİK TUTSAKLARI ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'
Demirkapı Mahallesinde seçim bürosu açılışında halka seslenen Yeşil Sol Parti İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Adayı Çiçek Otlu, Kürt annelerine seçim çalışmalarındaki katkılarından dolayı teşekkür etti. Mücadelede ışık olan Mazlumlar, Sakine Cansızlar ve yitirdikleri tüm değerleri anan Otlu, , Kürt halkına, sosyalistlere yönelik gözaltı tutuklama saldırılarına değindi, "Yılmadık, buradayız. Biz bu geleneğinin insanlarıyız. Hiçbir baskıya boyun eğmeyenleriz" dedi. Kürtleri inkar edenlere cevaplarının net olduğunu vurgulayan Otlu, "Biz özgürlüğümüzü, eşitliğimizi istiyoruz. Ne kadar inkar ederseniz edin değiştirmeye, özgürlüğümüzü almaya geliyoruz" diye konuştu.

AKP-MHP iktidarını değiştireceklerini söyleyen Otlu'nun, "Sayın Abdullah Öcalan İmralı'da tecrit altında tutuluyor" sözlerini kitle, "Selam selam İmralı'ya bin selam" sloganıyla yanıtladı. Sadece selam yollamayacaklarını Abdullah Öcalan'ı özgürleştireceklerini, tecridi kaldıracaklarını söyleyen Otlu, atmakla kalmayacaklarını belirten Otlu, "Sayın Abdullah Öcalan'ı özgürleştireceğiz. Selahattin Demirtaş'ı, Figen Yüksekdağ'ı, Sebahat Tuncel'i, Gültan Kışanak'ı da özgürleştireceğiz. Bütün politik tutsakları özgürleştireceğiz" dedi.

Kadınlara seslenen Otlu, erkek egemen saray sistemin kadınları ev köle yapmak istediğini, her gün şiddet uyguladığını söyledi. "Bu erkek egemen sisteme karşı jin, jiyan, azadî diyoruz" diyen Otlu, kadınların isyanının süreceğini vurguladı. Kitle Otlu'nun konuşmasını "Jin, jiyan, azadî" sloganıyla yanıtladı.

Konuşmaların ardından, kitle halay çekti, sloganlar atarak dağıldı.