23 Eylül 2024 Pazartesi

Baba Haytaoğlu: Başka Azralar ölmesin diye adalet mücadelesi yürüteceğiz

Kızı Azra'nın ardından adalet mücadelesini başka kadınlar katledilmesin diye yürüteceklerini söyleyen baba Haytaoğlu, iktidarın kadın ve çocuk düşmanı politikalarına, "İlla bir bakanın çocuğu mu ölmeli" diye tepki gösterdi. Sosyal medyada kadın katliamlarını meşrulaştırmaya yönelik politikalara ilişkin ise baba Haytaoğlu, "Bizim başımız dik. Çocuğumuzun arkasındayız. Adalet mücadelesi yürüteceğiz."

Azra Gülendam Haytaoğlu; iktidarın kadın ve çocuk düşmanı politikalarından cesaret alan, erkek egemen sistemin yargısının cezasızlık politikalarından güç alan Mustafa Murat Ayhan tarafından katledilişinin üzerinden bir hafta geçti. 

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Azra'dan günlerdir haber alınamayan ailesi, sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışıyordu. 5 gün sonra Azra'nın cansız bedenine ulaşılmıştı.

Ayhan'ın tecavüzüne maruz kalan Azra'nın, beden bütünlüğü bozulmuş bedeni bir valize konularak ormanlık alana gömüldüğü ortaya çıkmıştı. Azra'yı vahşice katleden Mustafa Murat Ayhan, kamuoyunda oluşan tepkilerin ardından gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. 

'KIZIMIN KANI YERDE KALMASIN'
Kızlarını kaybeden Haytaoğlu ailesi, bir başka kadın daha katledilmesin diye mücadele edeceklerinin altını çizdi. ETHA'ya konuşan baba Mustafa Haytaoğlu, "Kızımın kanı yerde kalmasın, bir daha Azralar, Ayşeler, Fatmalar ölmesin isterim" dedi. 

'KİMSE BENİM BAŞIMA GELMEZ DEMESİN'
Empati ve sağduyulu olmanın önemine dikkat çeken Haytaoğlu, sosyal medyada "o saatte orada ne işi varmış", "niye oradaymış" gibi paylaşımlarla kadın katliamlarını meşrulaştırmaya ve kadın katilini aklamaya çalışmaya yönelik paylaşımlara şöyle tepki gösterdi: "Herkesin empati kurmasını isterim. Kimse benim başıma gelmez demesin. Eline telefon alıp, bilgisayar boşuna oturup rahat rahat yazıp,çiziyorlar."

'İLLA BİR BAKANIN ÇOCUĞU MU ÖLMELİ'
iktidarın kadın katliamlarını önlemeye yönelik daha çok çalışması gerektiğinin altını çizen baba Haytaoğlu, "İlla bir bakanın, vekilin çocuğu mu ölmeli?" diye sordu. 

'BAŞIMIZ DİK ÇOCUĞUMUZUN ARKASINAYIZ'
Kızı Azra'nın duyarlı ve hassas olduğunu belirten baba Haytaoğlu, "Ona bir elbise almıştım, giymiyordu. Neden giymediğini sordum. Arkadaşı o elbiseyi çok beğenmiş, onu üzmemek için giymiyormuş. Arkadaşına da aldık. Sözün bittiği yerdeyiz. Kızımı kaybettik. Ama ben dimdik duruyorum, ailem dimdik duruyor. Herkes benim çocuğumun arkasında. O adamın da ailesi varmış, ben onlara tek kelime etmedim, ettirmedim. Ailesinin ne suçu var? Adam benimle aynı yaşıt. Ne olursa olsun bizim yangınımız sönmeyecek. Ama biz güçlüyüz, o adamın mahkemesine binler olarak geleceğiz. Başımız dik, çocuğumuzun arkasındayız. Adalet mücadelesine devam edeceğiz."